Politie Gelderland-Midden

Westervoort - man verdacht van beramen overval

Publicatiedatum: 28-03-2005

De politie van Westervoort heeft afgelopen vrijdag op de Klapstraat een achttienjarige man uit die plaats aangehouden op verdenking van het beramen van een overval. Surveillerende agenten zagen tijdens een voetronde over het winkelcentrum een man lopen die zichtbaar schrok van de agenten. Bij controle bleek de man een mes, een plastic tas en een bivakmuts bij zich te hebben. Bij nader onderzoek werd ook een fiets aangetroffen die gestolen bleek. De Westervoorter werd vervolgens aangehouden en voor onderzoek ingesloten. Na verhoor gaf de man uiteindelijk toe van plan geweest te zijn een horecazaak te overvallen. De man is zondag na verhoor weer vrijgelaten. Justitie beslist wat er verder met de Westervoorter gebeurt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Duiven - Duivenaren aangehouden na mishandeling
Publicatiedatum: 28-03-2005

Twee Duivenaren van beiden zeventien jaar zijn in de nacht van zaterdag op zondag door de politie in hun woonplaats aangehouden op verdenking van mishandeling van een leeftijdsgenoot uit Westervoort. Surveillerende agenten stuitten die nacht omstreeks drie uur op een groepje jongeren op de Thuvinestraat. Daar troffen zij ook de zeventienjarige Westervoorter, die verklaarde zojuist door twee onbekenden zonder aanleiding te zijn geschopt en geslagen. De daders zouden net zijn weggegaan. Het slachtoffer bleek niet ernstig gewond. De agenten stelden een onderzoek in waarbij de verdenking op de beide Duivenaren kwam te liggen. Beiden werden dezelfde nacht nog aangehouden in de woning van een van de twee verdachten. De jongens bekende te hebben geslagen. Volgens hun verklaring zou het slachtoffer hen uitgedaagd hebben en begonnen zijn met slaan. Volgens de lezing van het slachtoffer zou hij de Duivenaren vanuit de verte wel aangeroepen hebben omdat hij dacht dat het bekenden van hem waren. De beide Duivenaren zijn na verhoor weer vrijgelaten. De politie maakt proces-verbaal op.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gendt - boetes voor jongeren na opstootje

Publicatiedatum: 28-03-2005

Twee Angerenaren van zestien en een zeventienjarige Huissenaar hebben zondag van justitie een boete gekregen van elk 60 euro. Het trio was zaterdagavond door de politie aangehouden na een opstootje voor een horecazaak aan de Dorpsstraat in Gendt. In de zaak was een feest gaande met ongeveer 300 bezoekers. Rond tien uur was er al een voordeur en een ruit in de zaak gesneuveld en men vreesde meer ongeregeldheden bij sluitingstijd. Gewaarschuwde agenten hielden daarop een oogje in het zeil en zagen enkele schermutselingen voor de zaak ontstaan. Daarbij werden door de agenten de partijen gescheiden en iedereen verzocht naar huis te gaan om zo de rust op straat te herstellen. De beide Angerenaren en de Huissenaar weigerden na herhaalde vorderingen weg te gaan, waarop ze werden aangehouden. Het drietal mocht na een nachtje in de cel weer naar huis en kreeg in overleg met justitie een boete opgelegd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Doornenburg - Angerenaar aangehouden na wildplassen
Publicatiedatum: 28-03-2005

Een 27-jarige man uit Angeren is in de nacht van zondag op maandag aangehouden in Doornenburg wegens onder meer wildplassen. Surveillerende agenten hielden rond twee uur toezicht bij een horecazaak aan de Kerkstraat waar bij sluitingstijd wat schermutselingen waren ontstaan. Om de orde op straat te herstellen werden de aanwezigen gesommeerd naar huis te gaan. De Angerenaar weigerde dat en begon tegen een gevel te plassen. Toen hij daarvoor op de bon geslingerd werd begon hij de agenten ten overstaan van omstanders te beledigen, waarop hij werd aangehouden. De man is in de loop van maandagochtend vrijgelaten met een proces-verbaal.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

`