Politie Zuid-Holland-Zuid

28/3 Ablasserwaard en Vijfheerenlanden

28-03-2005 - Weekendpersberichten district II

ALCOHOL
LEERDAM Een alcoholcontrole op diverse wegen op 25 maart in Leerdam leverde de volgende oogst op:
Een 61-jarige man uit Heukelum werd op de Koningin Emmalaan aangehouden. Hij kreeg een rijverbod van één uur. Een 34-jarige man uit Leerdam werd op de Quirinus de Palmelaan staande gehouden: een uur rijverbod. Op de Provincialeweg werd een 41-jarige man uit Heukelum betrapt op het rijden onder invloed: vier uur rijverbod. Een 58-jarige man uit Schoonrewoerd bleek op de Schaikseweg teveel gedronken te hebben; hij kreeg een rijverbod van drie uur. Ook een 64-jarige man uit Everdingen liep op de Schaikseweg tegen de lamp: één uur rijverbod. Een 66-jarige vrouw uit Zijderveld werd op de Schaikseweg gecontroleerd: vier uur niet rijden.
GORINCHEM Een 27-jarige man uit Culemborg werd op 26 maart op de Kruisstraat betrapt met teveel alcohol op. Hij kreeg een rijverbod van twee uur. Een 40-jarige man uit Lelystad blies bij een controle op de Nieuwe Wolpherensedijk op 27 maart boven de streep: drie uur niet rijden.
SLIEDRECHT Een 30-jarige man uit Waalwijk is op 26 maart op de Brouwersstraat aangehouden. Hij verklaarde op de autosnelweg A15 aan klapband te hebben gekregen, waardoor hij op de rijbaan moest stoppen. Nadat zijn auto was weggetakeld, onderwierpen agenten de bestuurder aan een blaastest. Daaruit bleek dat hij teveel op had; hij kreeg een rijverbod van zes uur en zijn rijbewijs is ingevorderd. WERKENDAM Een 44-jarige man uit Raamsdonksveer reed op 26 maart slingerend op de autosnelweg A27. Agenten zagen hem rijden en hielden hem ter hoogte van Werkendam staande. Gevolg: rijverbod van 11 uur en rijbewijs kwijt.
HARDINXVELD-GIESENDAM Een 36-jarige man uit Hardinxveld-Giesendam is zijn rijbewijs kwijt. Hij blies op 26 maart op de Giessenzoom zó ver boven de streep, dat hij een rijverbod van acht uur kreeg en zijn rijbewijs kon inleveren.

GESLAGEN
OUD-ALBLAS Een 16-jarige jongen uit Alblasserdam is op zaterdagavond 26 maart in een horecagelegenheid aan de Koningin Wilhelminalaan in zijn gezicht geslagen. De vermoedelijke dader, een 18-jarige Papendrechter, is hiervoor aangehouden. Hij sloeg het slachtoffer twee gebroken tanden. De 18-jarige maakte ruzie om een meisje met wie de 16-jarige had staan praten. De verdachte is ingesloten

DRUGS
MEERKERK Twee Fransmannen van 33 en 34 jaar zijn op 27 op de parkeerplaats van een wegrestaurant aan de autosnelweg A27 ter hoogte van Meerkerk aangehouden. Ze lagen in hun voertuig te slapen. Agenten vroegen naar hun identiteitsbewijs e troffen in de auto gebruikershoeveelheden hasj, weed, cocaïne en heroïne aan. De twee zijn voor verhoor ingesloten en de drugs zijn in beslaggenomen.

OVERLASTCONTROLE
SLIEDRECHT Bij een overlastcontrole in Sliedrecht op 25 en 26 maart zijn in totaal 9 processen verbaal geschreven. Diverse jongeren kregen en bekeuring voor het op de openbare weg nuttigen van alcohol, één kreeg een prent voor het zich niet kunnen legitimeren, één werd bekeurd voor wildplassen. Een 47-jarige automobilist uit Sliedrecht belde niet-hands free en kreeg een bekeuring. Hij bleek ook teveel gedronken te hebben en werd aangehouden. Hij kreeg een rijverbod van vier uur. Daar trok hij zich niks van aan, want later in de nacht werd hij door een alerte politieman opnieuw rijdend in een auto aangetroffen. De Sliedrechtenaar werd opnieuw aangehouden en zijn rijbewijs in ingevorderd.
Op de Kerkbuurt werden twee mannen van 17 en 27 jaar, beiden uit Sliedrecht, aangehouden. Ze scholden agenten uit en beledigden hen. De twee hadden vermoedelijk aardig wat drank op en konden de nacht in de cel doorbrengen.

VECHTPARTIJ: VIER AANHOUDINGEN
HARDINXVELD-GIESSENDAM De politie heeft in de vroege ochtend van 26 maart de volgende aanhoudingen verricht: twee jongens van 17 jaar (op de Thorbeckestraat en Molenstraat), een meisje van 17 (op de Molenstraat) en een man van 18 jaar oud (op de Thorbeckestraat), allen uit Hardinxveld-Giessendam. Ze worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een vechtpartij op de Stationsdwarsstraat, diezelfde nacht. Daarbij werden twee mannen van 21 en 20 jaar uit respectievelijk Papendrecht en Hardinxveld-Giessendam in hun gezicht geslagen. De Papendrechter zou ook geschopt zijn. Waardoor de vechtpartij ontstaan is, is nog in onderzoek. De vier verdachten zijn in verzekering gesteld.

WONINGINBRAAK
SLIEDRECHT Bij een inbraak in een woning aan de Hobbemastraat zijn op 25 maart sierraden buitgemaakt. Onbekenden braken een raam open. De Technische Recherche is voor onderzoek ingeschakeld. LEERDAM - In woning aan de Populierstraat is op 26 maart ingebroken. Onbekenden forceerden een deur en namen geld en sierraden mee. De Technische Recherche doet sporenonderzoek.

BRAND IN KELDERBOX
PAPENDRECHT In een kelderbox aan de Jacob Marisstraat heeft op 27 maart korte tijd brand gewoed. De brand ging gepaard met hevige rookontwikkeling. De brandweer had het vuur snel onder controle. Er vielen geen gewonden. De Technische Recherche doet onderzoek naar de oorzaak.

TASJEROVER AANGEHOUDEN
LEERDAM Een 33-jarige man uit Leerdam is op 27 maart in de Boetiusstraat aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op 3 februari 2005 een 51-jarige vrouw uit Gorinchem op het Piazza Center in Gorinchem van haar tas te hebben beroofd. Het slachtoffer zat op een bankje toen plots haar rugzak van haar werd weggenomen. De vrouw achtervolgde de dader nog, maar kon hem niet meer achterhalen. De politie startte direct een onderzoek, dat leidde naar de identiteit van de verdachte. Bij zijn aanhouding probeerde man nog te vluchten, maar hij had niet gerekend op agenten die in de buurt postten. Hij is in verzekering gesteld.

PISTOOL
PAPENDRECHT- Agenten van de Politie Zuid-Holland-Zuid hebben op 27 maart een vuurwapen in beslaggenomen. Ze reden op de Provincialeweg N3 toen ze een schot uit de richting van het Alblasserbos hoorden. Ter plaatse gegaan troffen ze op de Parallelweg een man (leeftijd onbekend) uit Papendrecht aan die aan een vriend zijn vuurwapen demonstreerde. Het ging op een zogenaamd ruiterpistool uit 1786. De man had wel de juiste papieren om het wapen te bezitten, maar geen verlof om er in het openbaar mee te schieten. De politie maakt proces verbaal op.

WONINGINBRAAK
NIEUWLAND Bij een inbraak in een woning aan de Rijerskop hebben onbekenden in de nacht van 27 op 28 maart een mobiele telefoon buitgemaakt. De inbreker(s) wisten een raam te ontsluiten en doorzochten een aantal kamers. De Technisch Recherche is voor onderzoek ingeschakeld.