Politie Zuid-Holland-Zuid

28/3 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

28-03-2005 - Weekendpersberichten district I

AUTO GESTOLEN
DORDRECHT Aan de Weerdestein te Dordrecht is vrijdagochtend 25 maart een VW Golf VR6 gestolen met kenteken 24-HJ-BH. Aan de Karel Lotsyweg is rond hetzelfde tijdstip een Mitsubishi L400 ontvreemd, met kenteken 15-VG-NP.

CAMPER ONTPLOFT
ZWIJNDRECHT Op vrijdagochtend 25 maart is aan de Burg. Jansenlaan te Zwijndrecht een camper ontploft en in brand geraakt. De brandweer heeft de brand geblust. De camper was in verband met vakantie voorzien van kleding en proviand. De camper die toebehoorde aan een 58-jarige Zwijndrechter, is grotendeels vernield en weggetakeld. De oorzaak van de ontploffing is vermoedelijk kortsluiting in de accus.

AUTO RIJDT JONGETJE AAN
DORDRECHT Op vrijdagochtend 25 maart is een 7-jarige jongen uit Dordrecht gewond geraakt bij het oversteken van de Dokweg. In het bijzijn van zijn moeder en een ander kind stak hij over, nadat de bestuurder van een bestelbus hem daartoe gelegenheid had gegeven. Er kwam echter over de linkerrijbaan nog een personenauto aan, die het kind raakte. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd en geopereerd. Zijn toestand is onbekend.

LEVENSGEVAARLIJK
HENDRIK-IDO-AMBACHT - De Politie Zuid-Holland-Zuid heeft op 25 maart op De Panneboeter een 32-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht aangehouden. Hij zou rond 12.30 uur op diezelfde dag op een parkeerplaats op het Louwersplein levensgevaarlijk hard hebben gereden en bijna een aanrijding hebben veroorzaakt. Een 37-jarige vrouw uit Hendrik-Ido-Ambacht kon zich met haar twee kleine kinderen nog net in veiligheid brengen toen de verdachte kwam aangescheurd. De vrouw was hevig ontdaan en heeft aangifte gedaan van poging tot doodslag. Ze was in de veronderstelling dat een aanrijding met haar of haar kinderen zeker had plaatsgevonden, als ze niet tijdig zichzelf en haar kinderen voor de aanrijdende auto had weggetrokken. Diverse mensen zagen het gebeuren en waren eveneens hevig geëmotioneerd. De 37-jarige vrouw en meerdere getuigen spraken de man nog op zijn gedrag aan, maar deze liep weg. De politie hoorde direct de getuigen en startte een onderzoek waarop de 32-jarige diezelfde avond kon worden aangehouden. Hij is in verzekering gesteld en zijn auto is in beslaggenomen.

AANGEHOUDEN
DORDRECHT Een 22-jarige man uit Dordrecht is op 25 maart op de Hallinqlaan aangehouden. Hij was in het bezit van een scooter die hij een aantal maanden geleden zonder papieren via het internet zou hebben gekocht. De echte eigenaar, een 27-jarige Papendrechter, zag toevallig zijn scooter op de Hallinqlaan staan en belde de politie. Hij verklaarde dat zijn scooter een aantal maanden geleden gestolen was en dat hij aangifte had gedaan. De 22-jarige is voor verhoor naar het bureau meegenomen.

HEEL VEEL BOETES
DORDRECHT Een 36-jarige man uit Dordrecht is op 25 maart op de Singel aangehouden. De man was daar uit een vuilcontainer afvalhout aan het halen, waarop agenten hem aanspraken. Uit een persoonscontrole bleek dat de man nog veertien openstaande rekeningen bij Justitie had open staan ter waarde van zon 3000 euro. Het betrof in alle gevallen verkeersbekeuringen. De man is ingesloten.

MISHANDELING
DORDRECHT Agenten van de Politie Zuid-Holland-Zuid hebben op 25 maart op de Waterhoenstraat een 35-jarige man uit Rotterdam aangehouden. Hij zou zijn vader, een 52-jarige Dordtenaar, in het gezicht hebben geslagen. De twee hadden ruzie om geld. De vader liep een bloedneus en een kapotte bril op. De verdachte is voor verhoor mee naar het politiebureau genomen.

VICTORACTIE LEVERT DRUGSVANGST OP
DORDRECHT Op vrijdagavond 25 maart zijn op de autosnelweg A16 ter hoogte van Dordrecht twee mannen uit Deventer aangehouden. De auto waar de twee in reden, werd voor een drugscontrole langs de kant gezet. In het voertuig troffen agenten in diverse pakketten 17 kilogram softdrugs (hennepplantdelen) aan en 120 gram heroïne. De twee zijn in verzekering gesteld en de drugs zijn in beslaggenomen. In drie andere staande gehouden autos werden zeer kleine hoeveelheden soft- en harddrugs aangetroffen die ter plaatse in beslaggenomen en vernietigd zijn.
De controle maakte onderdeel uit van een zogenaamde Victor-actie waarbij weggebruikers op diverse zaken werden gecontroleerd. 15 bekeuringen werden uitgedeeld: zes voor het overschrijden van de maximum snelheid, één voor rijden door rood licht, drie voor onnodig links rijden, één voor het rijden op de vluchtstrook, één voor het niet direct laten zien van rij- en kentekenbewijs, twee voor het niet kunnen identificeren en één voor het in bezit hebben van een houten knots. Deze is in beslaggenomen. Twee personen werden aangehouden wegens een openstaand vonnis van 29 dagen en voor openstaande boetes van 200 euro.

ALCOHOL
HENDRIK-IDO-AMBACHT Een 51-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht werd op 26 maart op de Antoniuslaan betrapt met teveel alcohol op. Hij kreeg een rijverbod van drie uur.
DORDRECHT Een 35-jarige man uit Dordrecht is op 27 maart op de Voorstraat aangehouden. Hij kreeg een rijverbod van één uur. DORDRECHT Een 26-jarige man uit Dordrecht is op 27 maart op de Lange Geldersekade aangehouden. Hij trok hard met zijn auto op, raakte een boom en kwam tegen een reling langs de Lange Geldersekade tot stilstand. De auto raakte total loss. De bestuurder en een inzittende bleven ongedeerd. De automobilist verklaarde niet gedronken te hebben, maar een blaastest wees anders uit; de man kreeg een rijverbod van drie uur.
DORDRECHT - Een 23-jarige vrouw uit Dordrecht werd op 27 maart op de autosnelweg A16 betrapt met teveel alcohol op. Ze kreeg een rijverbod van één uur.

WONINGBRAND VIER MENSEN AANGEHOUDEN
ZWIJNDRECHT In een woning aan de Venusstraat heeft op 26/27 maart rond middernacht brand gewoed. De bewoners waren op dat moment niet thuis en er zijn geen slachtoffers gevallen. De brandweer was snel ter plaatse en heeft de schade kunnen beperken tot een deel van de woning. Doordat de woning goed was afgesloten, moest met een kettingzaag toegang worden verschaft. Stichting Salvage is voor hulp aan de bewoners ingeschakeld.
Ter plaatse zijnde agenten zijn direct een onderzoek gestart. Ook de Technische Recherche is direct een (sporen)onderzoek begonnen. Uit de eerste bevindingen komt brandstichting als mogelijke oorzaak naar voren. Ook de Tactische Recherche heeft direct onderzoek gedaan. Op basis van de hieruit verkregen informatie heeft de politie heeft vier mensen op de Venusstraat aangehouden. Mogelijk zijn zij betrokken bij brandstichting in deze woning. Het gaat om een 20-jarige man uit Dordrecht, een 21-jarige plaatsgenoot, een 20-jarige vrouw uit Zwijndrecht en een 16-jarig meisje in Hendrik-Ido-Ambacht. De 20-jarige Dordtenaar verzette zich zo hevig tegen zijn aanhouding dat agenten pepperspray moesten gebruiken. De vier zijn allen in verzekering gesteld. De 21-jarige man uit Dordrecht, de 20-jarige Zwijndrechtse en het 16-jarig meisje in Hendrik-Ido-Ambacht zijn na verhoor op 27 maart in vrijheid gesteld. De 20-jarige Dordtenaar zit nog vast. De politie onderzoekt de zaak verder.

UITGAANSOVERLAST-ACTIE
ZWijndrechtese Waard De Politie Zuid-Holland-Zuid heeft in de nacht van 26 op 27 maart een uitgaangsoverlast-actie gehouden. Op diverse locaties in Zwijndrecht, Heerjamsdam en Hendrik-Ido-Ambacht werd actief gecontroleerd en waar nodig opgetreden.
23 bekeuringen werden uitgeschreven voor onder meer wildplassen (zes keer), geen identificatiebewijs voorhanden hebben (vier keer) en ondeugdelijke fietsverlichting (zeven keer). Een 15-jarig meisje uit Hendrik-Ido-Ambacht werd op 26 maart op de Hoge Kade aangehouden. Ze kreeg een bekeuring wegens fietsen zonder licht en vond het nodig de agenten uit te dagen en te beledigen. Ondanks vier waarschuwingen maakte ze een agente toch nog uit voor kankerwijf. Toen was de maat vol en het meisje heeft de nacht in de cel mogen doorbrengen.

VERKEERSCONTROLES
HENDRIK-IDO-AMBACHT Bij verkeerscontroles op de Reeweg, Nijverheidsweg, Achterambachtseweg, Veersedijk en Antoniuslaan hebben agenten van de Politie Zuid-Holland-Zuid op 26 maart 49 bekeuringen uitgeschreven. 41 keer werd te hard gereden, éé uitlaat was defect, één keer werd niet hands free gebeld, één keer bleek de hulpkoppeling van een aanhangwagen niet in orde, één bromfiets voerde een verkeerd plaatje, twee bromfietsers droegen geen helm, één bromfietser kon geen bromfietscertificaat overleggen en één weggebruiker had teveel gedronken. De controle werd mede gehouden naar aanleiding van klachten van buurtbewoners over onveilig verkeersgedrag.

GEEN RIJBEWIJS
ZWIJNDRECHT Agenten van de Politie Zuid-Holland-Zuid hebben op 27 maart een 32-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden. Hij reed op de Buizerdweg de Kerkweg op en verleende een automobilist geen voorrang. Die moest vol in de remmen om een aanrijding te voorkomen. De agenten zagen het gebeuren en zetten de achtervolging in. Op de Develweg kon de auto worden stilgezet. De bestuurder bleek geen rijbewijs te hebben, want dat bleek eerder ingevorderd te zijn. De man is na verhoor in vrijheid gesteld.
DORDRECHT - Een 28-jarige man uit Dordrecht is op 28 maart op het Stationsplein aangehouden. Agenten hielden hem daar staande voor een controle. Hij reed in een auto die niet verzekerd was en hij kon zich niet identificeren. Ook bleek dat zijn rijbewijs eerder was ingevorderd. De man is verhoord en in vrijheid gesteld.

VALS ALARM
DORDRECHT Bij de Gemeenschappelijke Meld Centrale (GMC) kwam op 27 maart de melding binnen dat op het water nabij de Moerdijkbrug een aantal bootjes in brand zou staan. Dit was geconstateerd door treinmachinisten die over de Moerdijkbrug richting Rotterdam reden. De GMC nam de melding serieus en stuurde de brandweer, de politie te water van het Korps Landelijke Politiediensten, Rijkswaterstaat en twee eigen politie-eenheden ter plaatse. Al snel bleek dat de geen boten in brand stonden. Nabij de spoorbaan brandde slechts een hoop afvalhout, waarop de hulpdiensten weer konden inrukken. De brandweer heeft het brandje geblust. Hoe de stapel hout in brand raakte, is onbekend.

INBRAAK IN SCHOOL
DORDRECHT Bij een school aan de Romboutslaan is op 27 maart ingebroken. Onbekenden vernielden een ruit en namen een flatscreen mee. De politie heeft de inbraak in onderzoek.