Politie Zuid-Holland-Zuid

28/3 Hoeksche Waard

28-03-2005 - Weekendpersberichten district III

ALCOHOL
KLAASWAAL Een 31-jarige man uit Roosendaal is op 25 maart op de autosnelweg A29 ter hoogte van Klaaswaal aangehouden wegen rijden onder invloed. De automobilist kreeg een rijverbod van zeven uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De man is na verhoor heengezonden.

ONGEVALLEN
WESTMAAS Een 76-jarige vrouw uit Westmaas is op 25 maart aan haar gezicht gewond geraakt toen zij met haar auto op de Hofstraat tegen een betonnen paal, een regenpijp, de gevel van een woning en uiteindelijk tegen een schuur aanreed. Waarom de vrouw de aanrijding veroorzaakte is onbekend; wellicht heeft ze per ongeluk een verkeerd pedaal ingetrapt. Een ambulance heeft het slachtoffer voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Haar verwondingen leken mee te vallen. OUD-BEIJERLAND Bij een aanrijding tussen een 23-jarige motorrijder en een 33-jarige automobiliste, beiden uit Oud-Beijerland, is de motorrijder licht gewond geraakt. Het ongeval vond op 26 maart plaats op de kruising Spuioeverweg-Beetwortelweg. Vermoedelijk verleende de automobiliste geen voorrang. De man is ter controle per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hij bleek ongedeerd.

VERKEERSCONTROLE
OUD-BEIJERLAND Een verkeerscontrole op 25 maart in en rond Oud-Beijerland leverde 6 bekeuringen op. Drie keer bleek fietsverlichting niet in orde, één keer werd niet-hands free gebeld, een kenteken bleek niet goed leesbaar en een automobilist vervoerde een kind zonder deze de gordel om te doen.

MESSEN
MIJNSHEERENLAND Een 58-jarige automobilist uit Vlissingen is op 27 maart op de autosnelweg A29 aangehouden. Hij reed met zeer hoge snelheid een agent voorbij, die hem daarop staande hield. In zijn auto werden twee grote messen aangetroffen, die in beslaggenomen zijn. De man is na verhoor in vrijheid gesteld, mét een bekeuring voor de te hoge snelheid.

WONINGINBRAAK
OUD-BEIJERLAND In een woning aan de P.C. Hooftstraat is op 26 maart ingebroken. Onbekenden vernielden een deurruit en namen een beeldscherm mee. Een persoon die toevallig in de buurt was, overliep de inbrekers waardoor deze het hazenpad kozen. De Technische Recherche doet sporenonderzoek.

FIETSERS GEWOND
GOUDSWAARD Twee fietsers uit Oud-Beijerland (leeftijd onbekend) zijn op 27 maart op de Oudendijk gewond geraakt. Ze raakten elkaars wielen en kwamen ten val. De een liep vermoedelijk een gebroken sleutelbeen op en de ander een forse hoofdwond. Ambulances brachten de twee naar het ziekenhuis.

JONGEREN AANGEHOUDEN
OUD-BEIJERLAND Vier jongens van 16, 17, 17 en 19 jaar, de 16-jarige uit Numansdorp, de overigen uit Oud-Beijerland, zijn op 27 maart aangehouden. De 19-jarige op de Hortensiastraat, de anderen op de Dr Kroesenring. Drie van hen beklommen het dak van een gebouw aan de Hortensiastraat. Surveillerende agenten betrapten hen en hielden de 19-jarige direct aan. Assisterende agenten hielden de anderen later aan. Bij het gebouw werd een vernielde regenpijp en verwijderde afdekplaten van het dak aangetroffen. Bij een naburige school waren 56 planten uit de grond getrokken. Op de Sportlaan vonden agenten een vernielde tuinstoel, een omvergegooid vogelhuisje en op de rotonde bij de Oostdijk 41 uit de grond getrokken planten. Op de Oostdijk was een paal uit de grond getrokken en de ruitenwisser van een auto vernield. Onderzocht wordt of de jongeren in het gebouw aan de Hortensiastraat gingen inbreken of vernielen of dat ze uit baldadigheid het dak opklommen. Ook wordt onderzocht in hoeverre ze zijn betrokken bij de vernielingen op de Sportlaan en Oostdijk. Ze zijn allen in verzekering gesteld. Op 28 maart is op de Spuidijk nog een 16-jarige jongen uit Oud-Beijerland aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de vernielingen. Hij is voor verhoor ingesloten.