Ingezonden persbericht

KPN verliest voor derde keer op rij de strijd om www.telefoongids.com

AMSTERDAM, 20050328 -- Het gezegde luidt: drie keer is scheepsrecht. In het geval van KPN en haar aanhoudende strijd om de domeinnaam www.telefoongids.com gaat dit gezegde niet op. Voor de derde keer op rij heeft de rechter KPN in het ongelijk gesteld.


Op 20 juli 2001 hebben KPN en Telemedia voor het eerst tegen Website Services BV (eigenaar van de domeinnaam www.telefoongids.com en uitgever van een internationale telefoongids op internet onder deze domeinnaam) een kort geding aangespannen waarin zij kort gezegd vorderden dat Website Services het gebruik van de domeinnaam telefoongids.com en het gebruik van iedere domeinnaam met daarin de naam Telefoongids te staken en de domeinnaam aan hen over te dragen met nevenvorderingen. Bij vonnis van 2 augustus 2001 heeft de president van de Rechtbank Amsterdam in kort geding de gevraagde voorziening geweigerd.

Het kort gedingvonnis is door het Gerechtshof te Amsterdam bij arrest van 28 februari 2002 bekrachtigd.

In de bodemprocedure die door KPN en Telemedia werd ingesteld vorderden KPN c.s. na vermeerdering en vermindering van eis wederom dat Website Services met onmiddellijke ingang het gebruik van de domeinnaam www.telefoongids.com en het gebruik van iedere domeinnaam die bestaat uit de naam telefoongids of een overeenstemmend teken, te staken en gestaakt te houden, de domeinnaam over te dragen aan KPN en Website Services te laten verklaren dat KPN Telecom gerechtigd is te verlangen dat Website Services het telefoonnummerbestand van KPN Telecom niet ontsluit via de domeinnaam www.telefoongids.com.

De rechtbank in het arrondissement Amsterdam heeft op 23 maart 2005 alle vorderingen van KPN c.s. afgewezen en als in het ongelijk gestelde partij veroordeeld in de proceskosten.




Ingezonden persbericht