Politie Zeeland


---

Z-1681-2005 Inbrekers overlopen, Terneuzen
Politie Zeeland stelt een onderzoek in naar een gepleegde inbraak in een woning aan de Lingestraat in Terneuzen.
De bewoners van de woning kwamen thuis rond 22.10 uur zondagavond en zagen twee personen wegvluchten uit hun woning. Zij gaven een signalement op aan de politie, die hierop een zoekactie startte. In de Sloelaan in Terneuzen troffen zij twee jongens die aan het opgegeven signalement voldeden. Zij zijn aangehouden, maar bleken, bij hun verhoor, niets met de zaak te maken te hebben gehad. Beiden zijn direct weer in vrijheid gesteld. Er is nog niet precies bekend wat er uit de woning is weggenomen.

O-1682-2005 Ruiten ingegooid, Renesse
Omstreeks 04.57 uur vanmorgen (maandag) is ontdekt dat er ruiten waren ingegooid van een pand aan de Stoofweg in Renesse.
In totaal zijn er twee ramen ingegooid. Een schadebedrag is nog niet bekend.

O-1683-2005 Mishandeling in cafe, Goes
In een cafe aan de Wijngaardstraat in Goes is vannacht omstreeks 02.20 uur een 18-jarige jongen mishandeld.
De aanleiding van de mishandeling was een woordenwisseling over een zitplaats in het cafe. De jongen zat op een plek waar een 22-jarige Goesenaar wilde gaan zitten. Uit deze woordenwisseling ontstond een vechtpartij tussen de twee waarbij de 18-jarige met een glas in zijn gezicht werd geslagen. Hierdoor liep hij diverse verwondingen op aan zijn gezicht. Ook werd hij, door een tot nu toe onbekende man, tegen zijn heup getrapt. De 22-jarige is door de politie aangehouden. Hij is verhoord en weer in vrijheid gesteld. De politie heeft de zaak nog in onderzoek.

Z-1684-2005 Gewelddadige diefstal Koewacht
Politie Zeeland stelt een onderzoek in naar de diefstal van geld uit een woning waarbij behoorlijk wat geweld is gebruikt.
De 27-jarige bewoner van een woning aan de Tragel in Koewacht hoorde omstreeks 23.30 uur zondagavond dat er iemand aan de deur was. Hij is hierop de deur open gaan doen en zag buiten twee mannen staan. Die dwongen hem de woning weer in te gaan en bedreigden de bewoner met een wapen. De man werd gedwongen om geld af te geven aan beide mannen. Toen de mannen enkele tientallen euro's van de bewoner gekregen hadden werd de bewoner vastgebonden en gingen de overvallers de rest van de woning doorzoeken. Toen het slachtoffer in de gaten kreeg dat de overvallers weg waren is hij naar zijn buurman gelopen en de buurman heeft hem bevrijd. Het signalement dat het slachtoffer kon geven van de overvallers is: Man 1:was ongeveer 1.70 meter lang en gekleed in blauwe kleding. Hij droeg een bivakmuts. Man 2: Was ongeveer tussen de 20 en 25 jaar oud en droeg "deftige" (nette) kleding.

W-1685-2005Verkeersongeval Vrouwenpolder
Een 59-jarige Vlissingse automobilist reed zondagmiddag rond 14.18 uur over de Vrouwenpolderseweg in Vrouwenpolder.
Hij moest plotseling remmen, waardoor een 33-jarige automobilist uit Breda, die dit te laat merkte, tegen de achterkant van de auto van de Vlissinger reed. Beide auto's raakten beschadigd. Persoonlijk letsel deed zich niet voor.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.