Politie Zaanstreek-waterland


23:53 25-MRT-05
LANDSMEER, TORMENTILSTRAAT
Bestuurder met drank op zonder rijbewijs
De politie heeft een 22-jarige Amsterdammer aangehouden die wordt verdacht van rijden zonder rijbewijs en rijden met drank op. Toen de man de politieauto zag parkeerde hij de personenauto waar hij in reed aan de kant van de weg en probeerde snel met de passagier, een 19-jarige Landsmeerse, van plaats te wisselen. De agenten roken alcohol en hebben de bestuurder, die verklaarde niet in het bezit te zijn van een rijbewijs, meegenomen voor een blaasproef aan het politiebureau. Deze test mislukte en de verdachte krijgt proces-verbaal voor weigeren blaastest, rijden zonder rijbewijs en niet voldoen aan de legitimatieplicht. Na verhoor is de man heengezonden.

17:27 25-MRT-05
ZAANDAM, SYMON SPIERSWEG
Trio winkeldieven aangehouden
De politie heeft drie 17-jarige Zaandammers aangehouden die worden verdacht van diefstal uit een bouwmarkt. De jongens werden door personeel van de bouwmarkt in de gaten gehouden omdat zij zich verdacht gedroegen en verpakkingsmaterialen lieten vallen. Na het passeren van de kassa werden de heren meegenomen naar een kantoortje. In de kleding en rugtassen werden later door politieagenten diverse goederen aangetroffen. Er werden ook goederen uit een andere bouwmarkt uit Zaandam gevonden waarvoor de verdachten ook niet hadden betaald. Na verhoor zijn, voor zover mogelijk, de ouders in kennis gesteld en de jongens heengezonden.

00:27 26-MRT-05
PURMEREND, VAN IJSENDIJKSTRAAT
Aanhoudingen na dreigen met vuurwapen
Een 24-jarige man uit Purmerend en een even oude plaatsgenoot van hem zijn door de politie aangehouden toen zij rijdend op een bromfiets probeerden weg te komen. De twee mannen hadden even eerder onenigheid gehad in een horecagelegenheid en werden naar buiten gestuurd. Eén van hen zou hebben gezegd dat hij thuis zijn pistool op ging halen. Toen de bromfiets met de mannen later voorbij het etablissement reden zou de passagier daarbij een wapen op de portier hebben gericht. De politie werd gebeld en de toegesnelde agenten reden de bromfiets even later klem en hielden de bestuurder aan. De passagier rende weg en verstopte zich in de bosschages. Hier werd hij door een politiehond gevonden en door de hondengeleider aangehouden. De hond heeft na langdurig zoeken in de bosjes een vuurwapen gevonden. De verdachten zijn ingesloten en in verzekering gesteld. Het wapen is in beslag genomen.

02:14 26-MRT-05
MONNICKENDAM, PROVINCIALEWEG N247
Dronken man gevaar voor zichzelf en verkeer
De politie heeft een 27-jarige Volendammer aangehouden die in kennelijke staat van dronkenschap over de rijbaan aan de van de Provincialeweg liep. De man was in het zwart gekleed en het zicht was door regenval slecht. Surveillerende agenten, die het gevaar van de situatie inzagen, verwezen de man naar het fietspad maar troffen hem later weer op de rijbaan aan. De verdachte is aangehouden en voorgeleid bij de hulpofficier van justitie. De man is voorzien van een bekeuring en in vrijheid gesteld.


13:17 25-MRT-05
KOOG AAN DE ZAAN, RAADHUISSTRAAT
Condoomautomaat gestolen
Een drogist heeft bij de politie aangifte gedaan dat in de nacht van donderdag op vrijdag om kwart voor één bij zijn bedrijf een condoomautomaat met inhoud van de gevel is gebroken en meegenomen. Een getuige zou hebben gezien dat twee personen de automaat in een auto deden en vervolgens weg reden. Om de automaat van de gevel te breken is vermoedelijk gebruik gemaakt van een koevoet of soortgelijk voorwerp.

08:42 26-MRT-05
WORMERVEER, ZAANWEG
Inbraak kledingwinkel
De politie onderzoekt een inbraak in een kledingwinkel waarbij men door verbreking van een ruit aan de zijkant naar binnen is gekomen. Tussen vrijdagmiddag zes uur en zaterdagochtend half negen werd geprobeerd een kluis in de winkel open te maken en een nooddeur open te breken. Men heeft alleen een zaklamp en wat batterijen meegenomen. De technische recherche heeft sporen onderzocht en veiliggesteld.

10:10 26-MRT-05
PURMEREND, AZIELAAN
Aanrijding met drank op
Een 51-jarige man uit Purmerend is door de politie aangehouden nadat hij met zijn personenauto tegen een brugleuning was aangereden. Een blaasproef gaf aan dat er alcohol gebruikt was. Op het politiebureau blies de man meer dan twee maal de maximaal toegestane hoeveelheid. Zijn auto is zwaar beschadigd en de brugleuning is licht verbogen. De verdachte is na verhoor met een rijverbod en een proces-verbaal heengezonden.

15:09 26-MRT-05
PURMEREND, VAN IJSENDIJKSTRAAT
Politie pakt autokraker
Een 42-jarige man zonder vaste woonplaats is door de politie aangehouden omdat hij wordt verdacht van inbraak in een auto. Na een melding dat een autokraker betrapt was gingen agenten ter plaatse. Na het opnemen van getuigenverklaringen werd in de omgeving gezocht naar de verdachte. Een man die aan het signalement van de dader voldeed vluchtte na het zien van de politie steegjes in maar hij kon snel ingehaald worden en aangehouden. Een uit de auto gestolen autoradio werd in zijn nabijheid aangetroffen. De man is ingesloten en in verzekering gesteld.

21:12 26-MRT-05
EDAM, KEIZERSGRACHT
Drie mannen aangehouden na mishandeling
De politie heeft een 19-, 20- en een 32-jarige Edammer aangehouden als verdachten van mishandeling, vernieling en openlijke geweldpleging. Een 38-jarige man uit Edam meldde dat hij was geschopt en geslagen bij een pinautomaat. Hij zou een opmerking gemaakt hebben omdat de jongemannen erg dicht achter hem stonden bij het pinnen. Daarna zou hij zijn geschopt en geslagen door de mannen. De drie verdachten werden door de politie aangehouden nadat één van hen net daarvoor een spiegel van een auto vernield had. De Edammers zijn ingesloten en in verzekering gesteld. De aangever is onderzocht in het ziekenhuis en kon met meerdere ernstige kneuzingen naar huis.


01:45 27-MRT-05
PURMEREND, KOEMARKT
Lastige horecagangers
Een 18-jarige man uit Purmerend is door de politie aangehouden en ingesloten omdat hij weigerde op vordering van de portiers een horecagelegenheid te verlaten. Een 22-jarige plaatsgenoot die hem wilde bezoeken aan het politiebureau was zo vervelend dat hij na veel praten en niet luisteren ook is ingesloten.

03:27 27-MRT-05
ZAANDAM, DAM
Klap op politieauto
Een 24-jarige Zaandammer is door de politie aangehouden. Agenten spraken hem aan omdat hij een klap op de surveillanceauto had gegeven. Hij vertelde dat hij zich niet kon legitimeren en gaf een valse naam op. Toen passerende stappers zijn echte naam aan de agenten doorgaven kon de man zich ineens wel legitimeren met zijn paspoort. Hij is met bekeuringen voor baldadigheid, niet legitimeren en opgeven valse naam heengezonden.

16:38 26-MRT-05
VOLENDAM, POPULIERENLAAN
Fietser breekt been
Een 32-jarige Volendammer reed op zijn motorfiets over de Populierenlaan in de richting van de Julianaweg. Een 83-jarige plaatsgenoot reed op de fiets in tegenovergestelde richting aan de linkerkant van de weg. Nabij de Wilgenstraat wilde de bejaarde man de weg oversteken om aan de goede kant van de weg te gaan rijden. Hij zag hierbij de motorrijder over het hoofd en werd aangereden. De fietser is met een gebroken been per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

03:32 27-MRT-05
BROEK IN WATERLAND, PROVINCIALEWEG N247
Auto over de kop
Een 63-jarige man uit Edam is met zijn personenauto drie maal over de kop gegaan na een verkeersongeval. De man reed vanuit de richting Amsterdam in de richting Monnickendam en raakte, vermoedelijk door vermoeidheid, de controle over het voertuig kwijt en kwam in de middenberm terechte waar de auto over de kop sloeg en een paal raakte. De man is met een snijwond aan het hoofd naar het ziekenhuis gebracht. Hij hoefde niet opgenomen te worden. Zijn auto is waarschijnlijk total-loss.

23:13 27-MRT-05
KOOG AAN DE ZAAN, DE GLAZENMAKER
Ontsnapte bromfietser gepakt
Een 17-jarige bromfietser uit Zaandam is door de politie gevonden nadat hij eerst aan diverse controlepogingen wist te ontkomen. Surveillerende agenten gaven de bromfietser in de wijk Westerkoog meerdere malen een stopteken maar steeds ging de bestuurder er met grote snelheid en roekeloosheid vandoor. Omdat hij diverse gevaarlijke situaties veroorzaakte is de achtervolging gestaakt. Via het verzekeringsplaatje werd de naam en adres van de jongeman achterhaald. In overleg met de ouders is de bromfiets meegenomen naar het politiebureau. De agenten gaan met justitie overleggen of de bromfiets in beslag genomen blijft en of het certificaat van de verdachte moet worden afgenomen.


11:35 28-MRT-05
ZAANDAM, VINKENSTRAAT
Ongeldig rijbewijs
Omdat een 26-jarige Zaandammer met een personenauto een inrijverbod negeerde werd hij door surveillerende agenten bekeurd. Bij controle van zijn rijbewijs bleek dat in juli 2003 het rijbewijs al volledig ongeldig was verklaard. Het rijbewijs is ingenomen en wordt opgestuurd. De verdachte verklaarde niets te weten over ongeldigheid van zijn rijbewijs. Hij is na verhoor heengezonden.

05:25 28-MRT-05
MONNICKENDAM, HEMMELAND
Inbreker te water
De politie heeft na een melding dat er werd ingebroken in een boot een 45-jarige man uit Amsterdam aangehouden. De man bevond zich op de jachthaven en ging er al een haas vandoor waarna hij te water sprong. De man kon nauwelijks zwemmen maar probeerde toch weg te komen. Een toegesnelde hondengeleider kon met zijn hond de man overtuigen dat hij beter terug kon komen. Gereedschap, een flinke hoeveelheid muntgeld en de schoenen van de verdachte zijn in beslag genomen. Aan het politiebureau vertelde de man dat hij illegaal in Nederland verbleef en had ingebroken op het schip waar hij werd betrapt. Hij was op een gestolen fiets naar de jachthaven gefietst. De verdachte is ingesloten.

03:41 28-MRT-05
PURMEREND, MAASSTRAAT
Klokkeluider aangehouden
De politie heeft een 20-jarige en een 21-jarige Purmerender aangehouden die verdacht worden van baldadigheid. De 20-jarige stond op de uitkijk voor de kerk en de 21-jarige was op het dak van de kerk geklommen om de klok te gaan luiden. Na verhoor zijn beide verdachten met een bekeuring heengezonden.

02:41 28-MRT-05
ZAANDAM, NICOLAASSTRAAT
Aanhouding voor belediging
Een 19-jarige Zaandammer is door de politie aangehouden omdat hij na een opstootje niet weg ging en een agente grof beledigde. Na verhoor is de man met een bekeuring voor belediging en één voor niet voldoen aan een ambtelijk bevel heengezonden.


---- --