Politie Zeeland


---

Z-1692-2005 Controles op illegale recreatie
Aan de Zeeuws Vlaamse kust zijn dit weekend controles gehouden op illegale kampeerders.
Er werden op diverse plaatsen bekeuringen uitgedeeld aan zogenaamde "wildkampeerders".
In Groede, op de Zeeweg, zijn drie kampeerders bekeurd. Op de Kaai in Breskens werden drie bekeuringen uitgeschreven. Op de Markt in Ijzendijke werd een bekeuring uitgedeeld. In Retranchement, op de Kanaalweg en in Cadzand, op de Zwartepolderseweg werden ook een bekeuring uitgedeeld.

Z-1693-2005 Brandje in garagebox, Sas van Gent
In papiercontainers die geplaatst waren in een garagebox aan de Stevensstraat in Sas van Gent is brand gesticht.
De brand is door de brandweer geblust, er was weinig schade, omdat de containers pas geleegd waren.

W-1694-2005 Onder invloed
Een 45-jarige Vlissinger is vannacht omstreeks 02.43 uur betrapt op het rijden onder invloed.
De man moest in de Sportlaan in Middelburg een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij teveel had gedronken. Hij kreeg een rijverbod van vijf uur en een bekeuring.

Z-1695-2005 Onder invloed
In Hengstdijk, op de Koningsdijk, is vannacht rond 02.15 uur een 22-jarige man uit de gemeente Hulst betrapt op het rijden onder invloed.
De man kreeg een rijverbod van vijf uur en hij mag zich binnenkort voor de rechter verantwoorden, want het was (in de tijd van een jaar) al de derde keer dat hij betrapt werd.

O-1695-2005 Onder invloed
Een 32-jarige man uit Rotterdam is gisteravond rond 23.30 uur betrapt op het rijden onder invloed.
De man kreeg op de Stoofweg in Noordwelle controle van de politie. Uit de blaastest die hij moest ondergaan, bleek dat hij teveel had gedronken. Hij kreeg een rijverbod van een uur en een bekeuring.

O-1696-2005 Wildplasser bekeurd
Op de Lange Vorststraat in Goes is vannacht rond 01.42 uur een 18-jarige Goesenaar bekeurd vanwege wildplassen.

O-1697-2005 Onder invloed
Omstreeks 15.00 uur vanmiddag is een 42-jarige man uit Yerseke betrapt op het rijden onder invloed.
Hij reed op zijn snorfiets over de Zanddijk in Kruiningen toen hij werd gecontroleerd door de politie. De man moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij teveel had gedronken. Hij had enige tijd geleden, voor hetzelfde vergrijp, zijn rijbewijs in moeten leveren en verklaarde niet te weten dat hij geen snorfiets mocht besturen als hij niet in het bezit was van een rijbewijs. De man mag zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.