Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda, 2e paasdag

BREDA, 28 maart 2005

Politie houdt man aan na bedreiging met vuurwapen
ETTEN-LEUR: De politie heeft zondagavond een 55-jarige inwoner van Rotterdam aangehouden nadat hij in een horeca-gelegenheid een andere bezoeker had bedreigd met een vuurwapen. Een 46-jarige inwoner van Etten-Leur was door de verdachte bedreigd in een cafe aan de Lange Brugstraat. Hij meldde dit direct bij de politie die de man kon aanhouden. In zijn fouillering trof de politie een op een vuurwapen gelijkend voorwerp aan. De verdachte is inverzekering gesteld.

Rijden onder invloed
ZUNDERT: Tijdens een controle op de Bredaseweg is een 44-jarige inwoner van Sprundel aangehouden omdat hij met teveel drank op achter het stuur zat. De man had zodanig veel gedronken dat zijn rijbewijs moest worden ingevorderd. Hij zal zich later voor de rechter moeten verantwoorden.

BREDA: Een 33-jarige inwoner van Breda is zondagnacht door de politie aangehouden nadat bij een controle was gebleken dat hij teveel had gedronken. Hij reed in een personenauto op de Concordialaan. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Teveel drank op laat je rijden
BREDA: Een 26-jarige bestuurder van een personenauto is zondagnacht met zijn voertuig tegen een oud postkantoor aangereden. De man was onder invloed van alcohol. Door de aanrijding vatte de auto onder de motorkap vlam waardoor de brandweer ter plaatse moest komen om het vuur te blussen. De verdachte is aangehouden. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Inbraak in woning
BREDA: In een woning aan het Spekenblok is het afgelopen weekend ingebroken. De daders forceerde de achterdeur en konden zo de woning binnenkomen. De hele woning is doorzocht en sieraden en een DVD-speler zijn meegenomen.

Inbraak in bedrijf
BREDA: Bij een bedrijf aan de Tinstraat is zondagnacht ingebroken. De daders vernielde een ruit waarna men in het pand kon komen. Een systeemkast is ontvreemd.

Auteur: Nicolette Bovenhorst