Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Oosterhout (2e Paasdag)

TILBURG, 28 maart 2005

Politie onderzoekt inbraken
In het Paasweekeinde hebben inbrekers op verschillende plaatsen hun slag geslagen of hebben dat geprobeerd. De politie heeft van verschillende gedupeerde bewoners een aangifte opgenomen en doet onderzoek naar de verschillende zaken. Ook stelt de technische recherche op verschillende plaatsen nog een onderzoek naar sporen in.

In Dongen werd ingebroken in de Doelstraat waar men binnen kwam door het vernielen van een ruit. De hele woning is doorzocht. Sieraden vormden de buit van een inbraak in een woning aan de Plutostraat. Hier kwam men binnen na het forceren van de achterdeur.

In Waalwijk merkte een bewoner van een woning aan de Sint Antoniusstraat zondagavond onraad. Toen de man op onderzoek uitging zag hij 3 onbekende mannen in de hal. De drie namen de benen en zijn niet achterhaald.
Goed beveiligd waren waarschijnlijk de woningen aan de Rossinistraat en de Coubertinlaan. Hier lukte het inbrekers niet om binnen te komen. Op het eerste adres was een raam niet te forceren en op het tweede adres bleek een bovenlicht te sterk.
Minder geluk hadden de bewoners van een woning aan de Vondelstraat. Hier kwam men wel binnen na het forceren van een bovenlicht aan de achterkant van het huis. Uit de woning verdween een onbekend bedrag aan geld.

Dure gestolen autos weer terug
RAAMSDONKSVEER De politie onderzoekt de diefstal van twee dure Jaguars die in de nacht van 26 op 27 maart zijn gestolen vanaf een afgesloten bedrijfsterrein aan de Zalmweg in Raamsdonksveer. De diefstal werd ontdekt nadat bewakingspersoneel op 27 maart om 05.30 uur had ontdekt dat het hek was opengeknipt.
De autos met een waarde van ongeveer 160.000 euro elk, stonden op een auto-ambulance en zijn daar door de dieven vanaf gereden, waarna men via het gat in het hek verdween. In de loop van zondag zijn de twee autos teruggevonden op een parkeerplaats achter een hotel in het Limburgse Urmond.

Auteur: Jan Clarijs