Ingezonden persbericht


'VOLWASSEN' RACE BRENGT MUERMANS ELFDE PLAATS TIJDENS PAASRACES

Zandvoort, 28 maart 2005 - In zijn eerste Formule Renault 2.0 wedstrijd ooit heeft Dominick Muermans op het circuit van Zandvoort een nette elfde positie behaald. De jonge coureur van Van Amersfoort Racing die dit weekend officieel debuteerde op het duinencircuit laat ondanks zijn weinige testkilometers met dit resultaat zien dat hij uit het juiste racehout is gesneden.

Na enkele malen te hebben getest voor Van Amersfoort Racing ging vandaag een lang gekoesterde wens voor de jonge Muermans in vervulling. Rijden met een twee liter Formule Renault in het Nederlands kampioenschap! Dominick kreeg tijdens deze Paasraces maar één belangrijke opdracht mee. Zoveel mogelijk ervaring opdoen en kilometers maken gedurende deze race. In deze opzet is hij absoluut geslaagd! Onder moeilijke omstandigheden volbracht de inwoner uit het Belgische Maaseik zijn eerste wedstrijd en pakt veel extra racekilometers in zijn prille autosportcarrière.

Muermans had een goede start en kon het complete veld goed volgen. In de eerste ronde ging hij echter bij het uitkomen van de Audi S bocht iets te fanatiek over het gladde gedeelte van het asfalt waardoor hij spinde. Dominick kon gelukkig zijn weg vervolgen en reed solo zijn rondjes op het gladde 4.307 kilometer lange circuit. De 20-jarige rijder concentreerde zich vervolgens op zijn ronde tijden en komt door het uitvallen van Marchal en Svensson uiteindelijk als elfde over de meet. Met deze positie pakt Muermans totaal vijf punten in het kampioenschap.

Dominick Muermans: "Mijn doelstelling was om de race uit te rijden en in die opzet ben ik meer dan geslaagd! Dit is pas mijn eerste wedstrijd van het seizoen en had weinig mogelijkheden om te testen op dit bochtige maar vooral technische circuit. Alles is compleet nieuw voor mij en ik heb dit weekend als zeer waardevol ervaren. Verder voel ik me bijzonder op mijn gemak bij het team van Frits van Amersfoort en wil ik ze bedanken voor alle support die ik dit weekend van ze heb gekregen. Ik verheug me nu al op de volgende wedstrijd op het circuit van Spa-Francorchamps. Het is een uitdagend circuit en ik hoop dat we daar wederom veel kilometers gaan maken want dan leer je het meeste!"

Uitslag race 01 Formule Renault 2.0, Maandag 28 maart 2005, Circuit Park Zandvoort
1. Junior Strous 20:22.180
2. Helmert Jan van der Slik + 6.077
3. Renger van der Zande + 6.255
4. Pieter Belmans + 10.192


5. Ricardo van der Ende + 11.018 11 DOMINICK MUERMANS + 1:34.899

NIEUWS en FOTO'S zijn afkomstig van Insight F1 Motorsport Report.

Voor meer informatie of fotografisch materiaal kunt u contact opnemen met: Roelof Oosterhuis (Insight F1) TEL: + 31 652 056 637, MAIL: roelof@insightf1.com, WEBSITE: www.insightf1.com