2e persbericht van zondag 28 maart 2005

Eindhoven 28-03-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Onder invloed

Op de Aalsterweg zag de politie maandagochtend rond 4.45 uur een 41-jarige automobilist uit Eindhoven slingerend rijden. Een alcoholcontrole gaf aan dat de man teveel had gedronken. Bij hem werd een promillage van bijna 1,45 gemeten. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Op de Kanaaldijk Noord werd rond 4.00 uur een 21-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. De man bleek teveel gedronken te hebben en niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Bij hem werd een alcoholpromillage van ruim 1,40 gemeten. Tegen de Eindhovenaar wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Inbraak in woningen

In een woning aan de Coendersberglaan is tussen zaterdag 13.50 uur en zondag 21.30 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een raam aan de achterkant open te breken. Weggenomen werden geld en sieraden. Ook in een woning aan De Kromme Geer werd tussen zaterdag 15.00 uur en zondag 18.30 uur ingebroken. Hier kwam de dader binnen door een dakraam open te breken. Uit het pand werden onder andere een TV, een laptop, een videocamera, CDs, DVDs en geld weggenomen.

Beek en Donk: Inbraak in bedrijf

In een bedrijf aan de Mgr Verhagenstraat is tussen zaterdag 16.00 uur en maandag 10.00 uur ingebroken. De dader brak een voordeur open om binnen te komen. Weggenomen werden drie TFT-schermen, vier cd-spelers voor in de auto en een digitale fotocamera.

Bladel: Dronken automobilist botst op vluchtheuvel

In de woning van zijn ouders in Bladel is maandag rond 6.40 uur een 22-jarige man uit Tilburg aangehouden. Hij zou eerder die ochtend op de Bleijenhoek met zijn auto op een vluchtheuvel zijn gereden. Hij heeft toen de plaats van het ongeval verlaten. Toen de politie de auto aantrof dook even later de bestuurder weer op. De politie liet de man een alcoholtest doen. Hierna zag de verdachte echter kans om te ontkomen. Later die ochtend werd hij alsnog in de kraag gegrepen. Bij de man werd een alcoholpromillage van 1,15 gemeten. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Budel: Aanhouding na mishandeling ex-vriendin

In de woning van zijn 45-jarige ex-vriendin in Budel is maandagochtend rond 8.30 uur een 40-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man zou de woning van de vrouw binnengedrongen zijn zonder haar toestemming. Eerder die ochtend zou de man de vrouw op de Fazantlaan hebben geslagen na een woordenwisseling. De vrouw liep hierdoor verwondingen in haar gezicht op. De verdachte is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor mocht hij naar huis. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eersel: Woninginbraak

In een woning aan de Kromme Molenweg is tussen zaterdag 14.15 uur en zondag 15.30 uur ingebroken. De dader vernielde een ruit aan de achterkant van het pand om binnen te komen. Weggenomen werden onder meer een laptop, een computer en sieraden.

Nuenen: Inbraak in woning

In een woning aan de Wilgenstraat is tussen zondag 13.15 uur en maandag 00.10 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een raam open te breken. Uit de woning werden een portemonnee met bankpas en sleutels gestolen.

Reusel: Agent in burger betrapt kentekenplaatdief

Op de Kerkstraat is zondag rond 23.00 uur een 19-jarige inwoner van Oost West en Middelbeers aangehouden. Hij werd door een agent in burger betrapt toen hij op de Kerkstraat de kentekenplaat van een op een oprit geparkeerde auto wegnam. De verdachte is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor mocht hij naar huis. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Westelbeers: Crossmotoren gestolen

Uit een inpandige stalling van een woning aan de Schepersweg zijn in de nacht van zondag op maandag twee KTM crossmotoren gestolen. Het gaat om een blauwe motor van het type 525SX en een oranje motor van het type 125SX. De dader heeft een toegangsdeur opengebroken om binnen te komen.