Ingezonden persbericht

Usabilityweb.nl, kennisbank voor gebruiksvriendelijke websites online

GRONINGEN, 20050328 -- www.usabilityweb.nl is een kennisbank voor gebruikersvriendelijke websites en is opgezet om ervaring en kennis op het terrein van gebruikersvriendelijkheid en internet bij elkaar te brengen en verder te ontwikkelen. Er is uitdrukkelijk gekozen voor een vorm die interactie bevordert. Het is een platform waar men ervaringen en ideeën kan uitwisselen.


Usability
Usability, letterlijk vertaald als bruikbaarheid, is een begrip bij de bouw van gebruikersvriendelijke en toegankelijke internetoplossingen. Deze visie zet de eindgebruiker centraal binnen een internetoplossing. Wanneer de gebruiker zijn of haar doelen effectief, efficiënt en naar tevredenheid behaalt is een concept geslaagd.

Usabilityweb.nl wordt grotendeels onderhouden door medewerkers van Concept7. Het is hun bijdrage aan de kenniseconomie. Usabilityweb.nl vindt onafhankelijkheid belangrijk. De kennisbank moet geen reclamesite of platform worden om concept7 te promoten. Vandaar dat bijdragen van andere auteurs ook zeer op prijs worden gesteld.

Dagelijks zal op usabilityweb.nl het laatste nieuws op het gebied van gebruikersvriendelijkheid voor websites worden geplaatst. Daarnaast kan de bezoeker er maandelijks een nieuwe artikel over gebruikersvriendelijkheid. Deze artikelen worden met name geschreven door medewerkers van concept7. Iedere eerste van de maand geeft één medewerker per tourbeurt een workshop voor zijn collega's. Deze workshops zijn altijd gerelateerd aan gebruikersvriendelijkheid voor internet. Vervolgens verwerkt de organisator zijn workshop en de reacties uit tot een artikel dat zal worden geplaatst op usabilityweb.nl.




Ingezonden persbericht