Ingezonden persbericht


RÉCARDO BRUINS EINDIGT IN DE PUNTEN TIJDENS PAASRACES

Zandvoort, 28 mei 2005. Op een bewolkt circuit van Zandvoort heeft Récardo Bruins tijdens de traditionele Paasraces goede zaken gedaan. De jonge coureur van Van Amersfoort Racing wist in de eerste ronde om het Nederlands Formule Renault 2.0 kampioenschap in de enige manche een zevende plaats te veroveren. Hiermee pakt Récardo negen punten en heeft nog alle uitzicht op een goede klassering in het kampioenschap.

De jonge coureur wist zich zaterdag als zevende te kwalificeren met een tijd van 1:38.700 in een ijzersterk deelnemersveld van 13 rijders uit binnen- en buitenland. Op Paasmaandag kwam Bruins goed uit de startblokken en had de aansluiting met de kopgroep. Bruins probeerde Pieter Belmans (AR Motorsport) in de Renault bocht in te halen maar werd door de Belg naar het natte gedeelte van het asfalt gedwongen. Hierdoor verloor Bruins enkele posities en ging als negende de tweede ronde in. De inwoner uit Zwartemeer wist zich echter halverwege de race knap terug te knokken.

Deze aanvallende rijstijl resulteerde zelfs in de tweede snelste raceronde (1:39.867) van alle deelnemers! Bruins werd enkele ronden voor het einde van de race gehinderd door Patrick Dirks die van de baan raakte. De 19-jarige rijder liet zich niet uit het veld slaan en haalde vervolgens Bas Lammers (MP Motorsport) in. Na twaalf zware ronden eindigde Bruins zijn race uiteindelijk op een zevende stek. Door het constante optreden van de inwoner uit Zwartemeer behoudt Récardo Bruins nog steeds uitzicht op een topklassering in het Nederlands Formule Renault 2.0 kampioenschap!

Récardo Bruins: "Ik had dit weekend niet het geluk aan mijn zijde. Tijdens de twintig minuten durende kwalificatiesessie zag ik geen mogelijkheid om een snelle rondetijd neer te zetten door de gele vlag situatie. Vandaag had ik wel een goede start maar werd tot tweemaal toe gehinderd door de andere deelnemers. Hierdoor verloor ik veel posities en moest continu opnieuw proberen om mij een baan naar voren te rijden. Het is jammer dat de wedstrijd niet langer duurde dan twaalf ronden, want ik had zeker mogelijkheden om in de top vijf te eindigen. Gelukkig is dit pas de eerste wedstrijd van het seizoen en bezet ik momenteel de zevende plaats in het algemeen klassement. Ik heb laten zien dat ik voor niemand onder doe en zal proberen om zolang mogelijk mee te strijden voor de titel. Ik kijk met enorm veel vertrouwen uit naar de volgende Formule Renault race op het snelle circuit van Spa-Francorchamps over drie weken!"

Uitslag race 01 Formule Renault 2.0, Maandag 28 maart 2005, Circuit Park Zandvoort
1. Junior Strous 20:22.180
2. Helmert Jan van der Slik + 6.077
3. Renger van der Zande + 6.255
4. Pieter Belmans + 10.192 7. RÉCARDO BRUINS + 17.478

NIEUWS en FOTO'S zijn afkomstig van Insight F1 Motorsport Report.

Voor meer informatie of fotografisch materiaal kunt u contact opnemen met: Roelof Oosterhuis (Insight F1) TEL: + 31 652 056 637, MAIL: roelof@insightf1.com, WEBSITE: www.insightf1.com