Ingezonden persbericht


Podiumplek Team Bleekemolen in Porsche Cup

Zandvoort, 28 maart 2005 - Michael Bleekemolen (Aerdenhout) en Kees Bouhuys (Rheden) hebben uitstekend gepresteerd tijdens de première van de McGregor Porsche GT3 Cup Challenge. Vanaf de twaalfde startpositie reed het tweetal op een spekglad circuit naar de derde plek!

De Paasraces op Circuit Park Zandvoort vormden de première van de McGregor Porsche GT3 Cup Challenge. Team Bleekemolen komt uit met twee Porsches GT3 Cup voor de equipes Michael Bleekemolen - Kees Bouhuys en Sebastiaan Bleekemolen (Aerdenhout) - Evan Kersbergen (Delft).

De eerste race was er één om snel te vergeten. Sebastiaan Bleekemolen, als zevende gestart, leek aanvankelijk op weg naar een podiumplaats. "Ik had een geweldige start, na een paar bochten lag ik al derde", blikte hij terug. "Helaas werd ik op dat moment hard geraakt door Rory Bertram, waardoor ik uitviel met een gebroken achterwielophanging." Michael Bleekemolen werkte zich op van de elfde naar de negende plaats. Door een supersnelle pitstop annex rijderswissel kon Kees Bouhuys de race als vijfde hervatten. Een ereplaats leek mogelijk, tot zijn Porsche door Erik Post werd geraakt. "Hij remde te laat," aldus Bouhuys. "Vervolgens reed Paul Vahstal tegen mij aan. Dat was het einde van mijn race."

De tweede race verliep voorspoediger voor Michael Bleekemolen en Kees Bouhuys. Als twaalfde gestart, een erfenis van de tegenslag op zaterdag, vocht Bouhuys zich naar voren. Toen hij het stuur aan Michael overgaf lag hij zevende. Michael Bleekemolen was de ster van de race. Hij vloog door het veld naar voren en werkte zich onder meer via een prachtige inhaalmanoeuvre bij Frans Verschuur op naar de derde plaats. Vervolgens dichtte hij het gat met Tim Coronel, die de tweede plaats innam. Helaas voor Michael werd de race vanwege de abominabele omstandigheden vier ronden eerder afgevlagd. Michael: "Jammer, want ik had zeker tweede kunnen worden. Ik maakte mij op om Tim te passeren toen de race werd afgevlagd. Ik heb ook de snelste raceronde gereden. Een mooi resultaat na de tegenslag van gisteren." Sebastiaan Bleekemolen en Evan Kersbergen scoorden door problemen helaas niet.

In de Dunlop Sportmaxx Clio Cup boekten de rijders van Team Bleekemolen een dubbelzege. Dillon Koster won, vlak voor Allard Kalff! Team Bleekemolen is regerend kampioen in de Cup.

Voor de redactie,