Politie Zeeland


---

Z-1698-2005 Verkeersongeval materiele schade
In Terneuzen, op de Binnenvaartweg, heeft vanmiddag rond 12.20 uur een verkeersongeval plaatsgevonden.
Een 20-jarige automobilist uit Deinze (B) reed tegen een wegwijzer aan met zijn auto. Beide objecten raakten beschadigd.

Z-1698-2005 Verkeersongeval Terneuzen
Een 60-jarige automobilist uit Burgh Haamstede reed over de N61, ter hoogte van de draaibrug.
Voor hem reed een personenauto die bestuurd werd door een 42-jarige Vlissinger. De Vlissinger moest plotseling remmen, dit werd over het hoofd gezien door de 60-jarige die hierdoor tegen zijn voorganger botste. Deze reed door de botsing weer tegen zijn voorganger aan. (Een 57-jarige man uit de gemeente Sluis) Alle voertuigen raakten beschadigd.

O-1699-2005 Inbraak in bedrijfsbus, Krabbendijke
Vannacht is ingebroken in een bedrijfsbus die geparkeerd stond op de Zuidweg in Krabbendijke.
Omstreeks 09.00 uur vanmorgen werd de inbraak ontdekt. Uit de bus is navigatieapparatuur weggenomen, evenals o.a. een autoradio. De dader(s) is/zijn de auto binnengekomen door een ruit te breken.

W-1700-2005 Banden lek
Van een geparkeerde auto aan de Jan Steenlaan in Vlissingen zijn twee banden lekgestoken.
Ook zijn bij dezelfde woning als waar de auto voor geparkeerd stond, twee damesfietsen weggenomen. Een schadebedrag is nog niet bekend.

W-1701-2005 Inbraak Oostkapelle
In een woning aan het Oosterpark in Oostkapelle is tussen gisteravond 22.00 uur en vanmorgen 07.30 uur ingebroken.
Toen een van de bewoners opstond vanmorgen omstreeks 07.30 uur werd de inbraak ontdekt. Er was een raam open dat daarvoor niet open was gelaten. De woning is doorzocht en er zijn o.a. twee gsm's meegenomen, evenals bankpassen en een geldbedrag van enkele honderden euro's. Ook werd de personenauto van de bewoners meegenomen. De sleutels had de inbreker in de keuken gevonden. De auto betreft een Mercedes van het type E in de kleur zwart. De auto was voorzien van een Duits kenteken, namelijk D-LD 87.

O-1702-2005 Rijbewijs kwijt
Op de A58, ter hoogte van Waarde, is vanmiddag rond 16.45 uur een 46-jarige Duitser bekeurd omdat hij veel te hard reed.
De man reed met een snelheid van ruim 180 kilometer per uur over de A58. Hij reed dus 60 kilometer te hard. Van de man is zijn rijbewijs ingenomen.

O-1703-2005 Verkeersongeval Kruiningen
Op de Zanddijk, in Kruiningen, heeft vanmiddag rond 17.16 uur een verkeersongeval plaatsgevonden.
Door onbekende oorzaak raakte het voorwiel van een personenauto, die bestuurd werd door een18-jarige jongen uit de gemeente Reimerswaal, in de berm. De jongen maakte een stuurcorrectie en schoot over de weg links van de dijk, rolde een paar maal over de kop en kwam in de sloot tot stilstand. De auto is totaal vernield, de chauffeur mankeerde niets.

Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.