Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
RENGER PAKT PODIUM OP ZANDVOORT!

Zandvoort, 28 maart 2005 - Renger van der Zande heeft op het circuit van Zandvoort zijn eerste podium van het prille Formule Renault 2.0 seizoen behaald. De 19-jarige coureur van Van Amersfoort reed een constante race en kwam als derde over de meet. Renger scoort met deze prestatie vijftien punten en is hiermee volop in de race om de titel in het Nederlands Formule Renault 2.0 kampioenschap in de wacht te slepen!

In een veld van dertien deelnemers behaalde Van der Zande een uitstekende derde plaats tijdens de kwalificatiesessie (1:38.326) en had daarmee een goede uitgangspositie voor de twaalf ronden tellende race veroverd. De coureur had een redelijke start, maar verloor een positie aan Ricardo van der Ende. Gedurende de wedstrijd naderde Renger de rijder van Equipe Verschuur, maar zag geen mogelijkheid hem te passeren. De HEAO-student schoof enkele ronden voor het einde van de wedstrijd alsnog een positie op nadat Van der Ende in de Kumho-bocht van de baan spinde. Onder moeilijke omstandigheden weet Renger zijn plaats met verve te verdedigen en komt op het bewolkte duinencircuit uiteindelijk als derde aan de finish!

Renger: "Ik maakte in deze race weinig fouten ondanks mijn matige start. Hierdoor verloor ik een positie aan Ricardo van der Ende en zat bijna de gehele manche achter hem aan. Ik reed constante ronde rijden en heroverde enkele ronden voor het einde van de wedstrijd mijn positie nadat Van der Ende van de baan spinde. Met mijn aanvallende rijstijl wist ik zelfs een derde snelste tijd (1:39.867) op de chrono's te zetten. Dit weekend heb ik laten zien dat ik terecht bij de beste rijders van het Formule Renault kampioenschap finishte. Ik ben heel tevreden met mijn eerste podiumfinish hier op Zandvoort, omdat mensen immers altijd je laatste resultaten zullen herinneren."

Uitslag race 01 Formule Renault 2.0, maandag 28 maart 2005, Circuit Park Zandvoort
1. Junior Strous 20:22.180

2. Helmert Jan van der Slik + 6.077

3. RENGER VAN DER ZANDE + 6.255

4. Pieter Belmans + 10.192

5. Ricardo van der Ende + 11.018

Stand Nederlands Formule Renault 2.0 kampioenschap na 1 race:
1. Junior Strous, Mr Glow Motorsport, 22 punten
2. Helmert Jan van der Slik, AR Motorsport, 17 punten
3. RENGER VAN DER ZANDE, Van Amersfoort Racing, 15 punten
4. Pieter Belmans, AR Motorsport, 13 punten

5. Ricardo van der Ende, Equipe Verschuur, 11 punten

NIEUWS is afkomstig van Insight F1 Motorsport Report. Voor meer informatie of fotografisch materiaal kunt u contact opnemen met: Roelof Oosterhuis (Insight F1) TEL: + 31 652 056 637, MAIL: roelof@insightf1.com