Ingezonden persbericht

Nieuw werk van Jules de Corte op komst in niet-commerciële uitgave

NIJMEGEN, 20050115 -- Ter gelegenheid van het verschijnen van Jules de Cortes verzameld werk in boekvorm stelt pianist/producer Bert van den Brink voor vrienden van De Corte en liefhebbers van zijn oeuvre een niet-commerciële en unieke cd samen met nooit eerder uitgebrachte opnames van Jules de Corte, getiteld OVER THE RAINBOW.


Op 29 maart 2005 verschijnen in boekvorm de verzamelde liedteksten van Jules de Corte onder de titel IK ZOU WELEENS WILLEN WETEN (in de gerenommeerde Pluche-reeks bij uitgeverij Nijgh & Van Ditmar). Het Amsterdams kleinkunstfestival wijdt in april een reeks voorstellingen aan het werk van De Corte.
Ter gelegenheid van deze heuglijke feiten stelt pianist/producer Bert van den Brink een unieke cd samen met nooit eerder uitgebrachte opnames van Jules de Corte, getiteld OVER THE RAINBOW (opgenomen in de studio van Joop Timmer, begin jaren '90).
Op deze cd is Jules de Corte te horen in schitterende piano-improvisaties en eigen bewerkingen van evergreens zoals OVER THE RAINBOW en AU CLAIRE DE LA LUNE en nog vele andere. Daarnaast zingt hij een aantal liederen, zoals HET LAND VAN DE TOEKOMST, waarbij hij uiteraard zichzelf op de piano begeleidt.

Bij voldoende voorintekening wordt deze uitgave in productie genomen en door
Bert van den Brink voor vrienden van De Corte en liefhebbers van zijn werk in eigen beheer uitgebracht.
Wie interesse heeft, kan terecht op de website van Bert van de Brink: www.bertvandenbrink.com
Voor vragen over het boek IK ZOU WELEENS WILLEN WETEN kan men terecht bij samensteller Cees van der Pluijm: cees@vanderpluijm.demon.nl




Ingezonden persbericht