Gemeente Leeuwarden

Annemiek Crijns (D66) neemt afscheid van raad

Bron: Gemeente Leeuwarden (28-02-2005) Annemiek Crijns, fractievoorzitter van D66, gaat de Raad van Leeuwarden verlaten. Ze neemt tijdens de raadsvergadering van 29 maart a.s. afscheid. Haar opvolger wordt Bart Jan de Vries (23).

Annemiek Crijns kwam in maart 2002 in de gemeenteraad van Leeuwarden. Daarvoor woonde ze in Amsterdam waar ze sinds 1990 deel uitmaakte van de Stadsdeelraad Oud-West. Ze is hier ook nog bijna twee jaar wethouder van onder andere Economische Zaken, Welzijn en Emancipatiezaken geweest.

Als reden voor haar vertrek geeft Annemiek Crijns (51) aan dat zij het nieuwe raadslid De Vries de gelegenheid wil geven ervaring op te doen zodat hij zich kan voorbereiden voor de gemeenteraadsverkiezingen die in 2006 worden gehouden. Tevens kan Wietse Elzinga, die Crijns opvolgt als fractievoorzitter, in deze voor hem nieuwe rol ervaring opdoen.

Bij haar aantreden in 2002 had Annemiek Crijns overigens al gemeld dat zij gedurende één raadsperiode raadslid wilde zijn omdat ze meer aandacht aan haar gezinsleven wil besteden. Annemiek Crijns is in totaal ruim 12 jaar gemeenteraadslid geweest.