Gemeente Hilversum

Van Riebeeckweg vijf weken op de schop
Al sinds begin februari worden in straten in het Van Riebeeckkwartier snelheidsremmende voorzieningen aangelegd, maar vanaf woensdag 16 maart krijgt het autoverkeer op een hoofdroute door de wijk, de Van Riebeeckweg, er mee te maken. Eerst wordt in drie dagen een plateau aangelegd tussen de Oosterengweg en de Compagnieweg, daarna is de Van Riebeeckweg vanaf dinsdag 29 maart ruim vier weken afgesloten voor doorgaand verkeer tussen de Oosterengweg en de Waldecklaan. Daar komen nog eens drie plateaus. Alle plateaus op de Van Riebeeckweg worden busvriendelijk, 8 centimeter hoog en in asfalt uitgevoerd.

Ziekenhuis
De aanleg van het plateau tussen de Oosterengweg en de Compagnieweg duurt drie dagen en heeft vooral consequenties voor de bereikbaarheid van het ziekenhuis. Van woensdag 16 maart tot en met vrijdag 18 maart wordt het autoverkeer richting ziekenhuis vanuit beide richtingen op de Oosterengweg omgeleid over de Van Linschotenlaan. Vanaf het ziekenhuis terug naar de Oosterengweg is lastiger. Autoverkeer krijgt vanaf het ziekenhuisterrein de keus: rechtsaf via de Van Linschotenlaan en de Oude Amersfoortseweg richting

Hilversum-Oost en -Noord, en linksaf via de Van Linschotenlaan en de Jacob van Heemkerckstraat naar de Oosterengweg voor de richtingen centrum en A27.
Om de laatste uitrijroute mogelijk te maken zijn extra maatregelen nodig:
op de Van Linschotenlaan wordt voor die drie dagen tussen de Van Riebeeckweg en de Jacob van Heemskerckstraat tweerichtingsverkeer ingevoerd. Bovendien zal er op datzelfde stukje een parkeerverbod gelden. En op het stukje Jacob van Heemskerkckstraat tussen de Van Linschotenlaan en de Oosterengweg wordt de rijrichting omgedraaid.

Gooiers Erf
Op het gedeelte van de Van Riebeeckweg tussen de Oosterengweg en de Waldecklaan komen drie plateaus: twee grote aan weerszijden van zorgcentrum Gooierserf op de kruisingen met de Willem Barentszweg en de Willem Bontekoestraat en een kleinere aan het begin bij de Waldecklaan.
Vanaf dinsdag 29 maart is de kruising met de Willem Barentzweg twee weken lang afgesloten, daarna de kruising met de Willem Bontekoestraat, ook twee weken.

In de week van 18 april wordt het werk aan de Van Riebeeckweg afgerond met de aanleg van het kleine plateau.

In de viereneenhalve week waarin op de Van Riebeeckweg wordt gewerkt tussen de Oosterengweg en de Waldecklaan is over dat wegvak geen doorgaand autoverkeer mogelijk. De omleiding loopt in twee richtingen over de route Soestdijkerstraatweg-Oostereind-Oosterengweg. Ook de bus van Connexxion van en naar het ziekenhuis
rijdt deze route.