Gemeente Bedum


22 maart 2005

Ellerhuizerbrug De provinciale brug over het Boterdiep bij Ellerhuizen tussen Bedum en Zuidwolde is vanaf volgende week dinsdag drie weken lang gestremd. Uit een inspectie, uitgevoerd door de provincie Groningen, is gebleken dat één van de landhoofden van de brug zodanig aan het verzakken is dat een ingrijpende spoedreparatie nodig is.

De brug ligt in een belangrijke verkeersader tussen Noord Groningen en de stad Groningen. De aanstaande stremming van de brug heeft daarom nogal wat gevolgen voor het (auto)verkeer. Dat wordt zoveel mogelijk omgeleid via de Eemshavenweg (N46). De Arriva-lijnen 61 en 161 worden gedurende de stremming via Noordwolde omgeleid naar Bedum.

Voor het fietsverkeer heeft de stremming geen gevolgen: naast de Ellerhuizerbrug ligt een fietsbrug die ook gedurende de reparatie gewoon te gebruiken is. De gemeente Bedum verwacht een tijdelijke toename van het autoverkeer op de Noordwolderweg tussen Bedum en Noordwolde. Fietsers wordt daarom dringend aangeraden gebruik te maken van alternatieve routes.

De bevolking van Noordwolde wordt via Plaatselijk Belang Noordwolde op de hoogte gebracht van de tijdelijke toename van het verkeer door het dorp. Ook aanwonenden van mogelijke sluiproutes in de omgeving van Bedum worden door de gemeente van de stremming en de toename van de verkeersdruk op de hoogte gesteld.