Provincie Noord-Holland

22-3-2005

Onderwerp

Inloopbijeenkomst Natuurverbinding Naardermeer Ankeveense Plassen en reconstructie N236

Elly Klut

Inloopbijeenkomst Natuurverbinding Naardermeer Ankeveense Plassen en reconstructie N236

Op dinsdag 29 maart organiseren de provincie Noord-Holland en de vereniging Natuurmonumenten een inloopbijeenkomst over de plannen voor de Natuurverbinding tussen het Naardermeer en de Ankeveense Plassen en het verkeersveiliger maken van de N236. Belangstellenden zijn van harte welkom tussen 17.30 uur en 21.00 uur in café De Drie Dorpen te Ankeveen.

Robuuste natuurverbinding

De provincie Noord-Holland wil een robuuste natuurverbinding aanleggen tussen het Naardermeer en de Ankeveense Plassen. Deze twee natuurgebieden liggen vlak bij elkaar, maar dieren die van het ene gebied naar het andere trekken vinden nogal wat obstakels op hun weg. Vooral de drukke provinciale weg (N236) tussen Weesp en Hilversum is voor dieren, zoals de waterspitsmuis, rugstreeppad en ringslang een onneembare barrière. Om deze barrière te slechten is het plan om onder de weg twee grote faunapassages te maken, die de natuurverbinding zullen vormen. Ook voor recreanten en omwonenden is er straks een betere verbinding met het Naardermeer. Vlakbij de molen komt een fietspad onder de provinciale weg door naar een fietsbrug over de s-Gravelandse Vaart.

Reconstructie N236

De provincie combineert de aanleg van de natuurverbinding met het verkeersveiliger maken van de hele provinciale weg N236 tussen Amsterdam-Zuidoost en Bussum. Op grote delen van het tracé wordt de weg verbreed van 6 naar 8,30 meter. Ook het fietspad wordt verbreed en waar mogelijk iets verder van de rijweg gelegd. Voor de natuurverbinding wordt bij de molen de weg en de s-Gravelandse Vaart naar het noorden verschoven en ten oosten van het Hollands End een stukje naar het zuiden verlegd. Verder worden er maatregelen getroffen om gevaarlijke inhaalmanoeuvres tegen te gaan.

Tijdens de inloopbijeenkomst kunt u tekeningen en visualisaties van de plannen bekijken en zijn medewerkers van de provincie Noord-Holland, de vereniging Natuurmonumenten, de gemeenten Weesp, Hilversum en Wijdemeren, het hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht en de landinrichting Vechtstreek aanwezig om vragen te beantwoorden. Over de reconstructie van de N236 worden eind april nog twee informatieavonden gehouden in Driemond en Weesp.

De inloopbijeenkomst vindt plaats op 29 maart van 17.30 tot 21.00 uur in café De Drie Dorpen aan de Cannenburgerweg 51 te Ankeveen.

Inlichtingen voor de pers:

E. Klut, provincie Noord-Holland, tel. (023) 514 4083, mobiel

06-51572648, e-mail: klute@noord-holland.nl

I. van Hees, vereniging Natuurmonumenten, tel. (035) 6559604, mobiel 06-54295319, e-mail: i.vanhees@natuurmonumenten.nl