Gemeente Eindhoven

Persbericht: 23 maart 2005, no. 63

Project van basisscholen, loket W, politie en Bureau Halt Tongelrese leerlingen maken website tegen vandalisme

Alle leerlingen van groep 8 in Tongelre starten dinsdag 29 maart met het preventieproject Hou t Gaaf. Samen met hun leerkrachten, de politie, Loket W en Bureau Halt werken zij de komende vier weken aan het thema vandalisme. Tijdens het project gaan de leerlingen bewapend met cameras de buurt in, op zoek naar voorbeelden van vandalisme. Met behulp van deze fotos wordt een Hou t Gaaf-website gemaakt. Drijvende kracht achter de website is het Tongelrese tienerwerk van Loket W.

Vandalisme
Project Hou t Gaaf gaat over vandalisme, het express vernielen van dingen zonder dat het nut heeft. Door kinderen bewust te maken van de gevolgen van vandalisme voor slachtoffer en dader, hun keuzemogelijkheden en eigen verantwoordelijkheid, levert het project een bijdrage aan het terugdringen van vandalisme. Onder begeleiding van hun eigen leerkracht werken de leerlingen vier weken met het lesmateriaal. Tijdens het project bezoeken politie en Halt-medewerkers de klassen. De politie vertelt over haar werk met hulp van Nick & Linda; de striptweeling die kinderen laat kennismaken met het werk van de politie. De Halt-medewerker vertelt wat er gebeurt als je bij Bureau Halt terechtkomt. Het lesmateriaal voor het project werd ontwikkeld door Bureau Halt.

Onthulling van de Hou t Gaaf-website
Hou t Gaaf duurt van 29 maart tot eind april. Op donderdag 21 april wordt het project in Jongerencentrum De Laak afgesloten met het Ren-je-rot-spel en de onthulling van de Hou t Gaaf-website. Aan het project doen alle basisscholen in Tongelre mee: De Boog, De Tongelaar, St. Franciscus, Nutsschool Reigerlaan, t Karregat en De Driesprong.

© 2005 Gemeente Eindhoven