FNV BONDGENOTEN

FNV Bondgenoten organiseert debat Jongeren vs de vakbond?

Uitnodiging voor de pers

Dinsdag 29 maart 2005, 10:30 uur:
FNV Bondgenoten organiseert debat 'Jongeren vs. de vakbond?'

De CAO-onderhandelingen in de Metalektro zitten vast. FNV Bondgenoten heeft de werkgevers een ultimatum gesteld dat maandagnacht om 0:00 uur afloopt. De grote twistpunten zijn het pensioendossier en de verlenging van de arbeidsduur, die werkgevers willen doorvoeren. Werkgevers verwijten de vakbonden voornamelijk voor hun vergrijsde achterban op te komen. Aan het feit dat de werkgeversvoorstellen juist voor jongeren erg slecht uitpakken, gaan ze geheel voorbij.

Maar hoe denken jongeren in de bedrijfstak daar zelf over? Hoe kijken zij tegen de vakbond aan en tegen het CAO-conflict? Hoe zouden zij graag hun arbeidsvoorwaarden in gevuld zien?
FNV Bondgenoten gaat daarom in debat met 25 leerlingen van Stream, het centrum voor metaaltechnische opleidingen in de regio Rijnmond. De leerlingen gaan in gesprek met Jan Berghuis, onderhandelaar in de Metalektro en met Anja Jongbloed, hoofdbestuurder en coördinator pensioenen en arbeidsvoorwaarden. Het debat wordt geleid door Hadassah de Boer.

Het debat 'Jongeren vs. de vakbond?' vindt plaats in het opleidingscentrum van Stream Opleidingen op het terrein van Damen Ship Repair aan Admiraal de Ruyterstraat 24 in Schiedam. Aanvang is 10:30 uur.
U bent van harte uitgenodigd het debat bij te wonen. Wilt u zich vooraf aanmelden? Dat kan bij Marco van Moort, voorlichter FNV Bondgenoten, 06-22 97 39 48 of marcmoor@bg.fnv.nl.

24 mrt 05 12:09