Stadsdeel Amsterdam-Noord

Diploma-uitreiking inburgeringscursus

Dinsdag 29 maart ontvangen ongeveer 50 oudkomers uit Amsterdam-Noord hun diploma voor het afronden van een inburgeringscursus. De uitreiking vindt plaats in de raadzaal van het stadsdeelhuis. Wethouder Kees Diepeveen overhandigt het eerste diploma.

Oudkomers zijn mensen van 18 jaar of ouder die voor 30 september 1998 naar Nederland zijn gekomen en een geldige verblijfsvergunning hebben. Het doel van de cursus is de deelnemers de kans te bieden om beter te participeren in de Nederlandse samenleving. De cursus kan worden aangevuld met lessen op het gebied van opvoedingsondersteuning, ouderparticipatie op school, oriëntatie op de Nederlandse samenleving of begeleiding naar verdere scholing of werk.

De taalaanbieder BoTc verzorgt de cursus en het stadsdeel financiert het project. De cursisten kunnen na het behalen van hun certificaat bij verschillende instanties verder studeren. De cursisten zijn zeer enthousiast over het project. Het biedt hen uitzicht op meer maatschappelijke onafhankelijkheid en de kans om zich verder te ontwikkelen en deel te nemen aan het arbeidsproces.