Gemeente Overbetuwe


Eerste brede school in Overbetuwe opent haar deuren

Dinsdag 29 maart opent de eerste Overbetuwse brede school voor kinderen van 0 tot 12 jaar haar deuren. De brede school ligt aan de Verlengde Kerkeakkers en heeft als toekomstig adres Morel 28 te Elst. Om 9.00 uur arriveren hier alle kinderen, waarna wethouder Frank van Rooijen de naam van de school onthult. De ingebruikname is dan een feit.

De afgelopen jaren heeft de gemeente intensief samengewerkt met de drie instellingen die gebruik gaan maken van deze brede school: basisschool 't Startblok, peuterspeelzaal Dreumesland en kinderopvang SKAR, bestaande uit kinderdagverblijf Mikmak en buitenschoolsopvang Simsalabim. Het resultaat is er dan ook naar: een functioneel en mooi gebouw dat alles in zich heeft om de brede schoolgedachte feitelijk vorm te geven.

Een belangrijk uitgangspunt van de brede school is dat de deelnemende instellingen met elkaar samenwerken en hun deskundigheden bundelen om zo de zorg voor kinderen van 0 tot 12 jaar te optimaliseren. Voor de kinderen zal het een fijne plek zijn om hun voorschoolse en schoolse periode door te brengen. De bedoeling is dat in de nabije toekomst er niet alleen onder schooltijd, maar ook na schooltijd een gevarieerd aanbod aan activiteiten wordt ontwikkeld. Daarnaast is het gebouw zo ontworpen dat de wijk- en buurtbewoners in de avonduren ook gebruik kunnen maken van de verschillende ruimtes en mogelijkheden.

Op woensdagmiddag 27 april wordt de brede school officieel geopend. Tevens leveren enkele kinderen op feestelijke wijze een eigen bijdrage aan de opening. Tot slot is er die middag voor alle belangstellenden de gelegenheid de school te bezichtigen. Binnenkort leest u hier meer over op deze pagina.