Partij van de Arbeid


Den Haag, 24 maart 2005


OpPositiedebat Kenniscentrum over Leergeld


Het maandelijkse OpPositiedebat van het Kenniscentrum van de PvdA gaat deze maand over de onderwijspolitiek van de PvdA. De bijeenkomst vindt plaats op 29 maart in het Nationaal Onderwijsmuseum, Markt 1a te Rotterdam en begint om 20.00 uur.


Eveneens op 29 maart, om 15.30 uur, wordt het boek Leergeld door de Wiardi Beckman Stichting en het Kenniscentrum in Perscentrum Nieuwspoort in Den Haag gepresenteerd. Naar aanleiding van het verschijnen van dit boek wordt tijdens het OpPositiedebat gediscussieerd met de auteurs, docenten, ouders en beleidsmakers in het onderwijs over de belangrijkste thema s van het boek: hoe kunnen achterstanden in het onderwijs het best worden bestreden? Wat is nodig om segregatie tegen te gaan? Welke rol moet de school spelen bij het overbrengen van normen en waarden? Hoe kan het beroepsonderwijs een sterkere plaats krijgen in de samenleving?


Aan dit debat nemen o.a. Wim Meijnen en Sjoerd Karsten (SCO Kohnstamm Instituut), Mariëtte Hamer (PvdA Tweede-Kamerlid), Ankie Verlaan (lid van het College van Bestuur van de UvA-HvA), Eric Helder (PvdA Wethouder Enschede) en Jantine Kriens (PvdA gemeenteraadslid Rotterdam) deel.