Activiteitenkalender B&W Rotterdam

Gemeente Rotterdam

Commissie voor Fysieke Infrastructuur en Verkeer

Dinsdag 29 maart, 09.30 uur

De commissie houdt een hoorzitting over het bestemmingsplan Natuur- en Businesspark Schieveen. Belanghebbenden kunnen hun bezwaren, de zogenoemde zienswijzen, op het bestemmingsplan toelichten. De commissie adviseert de raad of de zienswijzen gegrond of ongegrond zijn. Na de hoorzitting bespreekt de commissie de aanleg van de rijksweg A4 Midden Delfland en een aantal alternatieven.

Commissie voor Economie, Haven en Milieu

Woensdag 30 maart, 09.30 uur

De commissie discussieert over het raadsvoorstel Economische kansenzones uit "Rotterdam zet door. Op weg naar een stad in balans. De discussie wordt ingeleid met een presentatie over de stand van zaken. Als vervolg op een eerder gehouden consultatieronde bespreekt de commissie een programma om het Midden- en Kleinbedrijf en de wijkeconomie te stimuleren. Tenslotte staat het uitvoeringsprogramma luchtkwaliteit op de agenda, waarin de gemeentelijke maatregelen uit het plan van aanpak zijn uitgewerkt.

Commissie voor Sociale Zaken en Onderwijs

Woensdag 30 maart, 14.00 uur

De commissie vergadert over de tijdelijke knelpuntenregeling ID-subsidies en de afdoening van de motie-Duys over de criteria daarvoor. De knelpuntenregeling is ingesteld voor projecten die bij een ombuiging van de ID-regeling in gevaar kunnen komen, omdat ze financieel afhankelijk zijn van inkomsten uit ID-banen. Verder spreekt de commissie over de afdoening van de motie-Duys om te bevorderen dat er een stedelijk dekkend netwerk formulierenbrigade wordt gerealiseerd. Het in stand houden van de formulierenbrigade is niet meer nodig, omdat de dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SoZaWe) en andere instanties vergelijkbare diensten leveren. Tot slot maakt de commissie kennis met de nieuwe cliëntenraad van SoZaWe.

Vergadering Gemeenteraad

Donderdag 31 maart, 14.00 uur

De gemeenteraad bespreekt het initiatiefvoorstel van de raadsleden Moti en Van Muijen om praktijk- en theorielessen te geven aan (overlastgevende) scooterrijders. Ook wordt het initiatiefvoorstel Als dieren wel zijn, is Rotterdam dat ook van de raadsleden Cornelissen en Kneepkens besproken. Verder staan op de agenda de voorstellen tot afdoening van de motie-Vlaardingerbroek om te bevorderen dat er geen structurele subsidie wordt toegekend aan het CHIO, en de motie-Van der Hilst om te bevorderen dat er beleid wordt ontwikkeld voor de zogenaamde gemeenschapstaken. Bij de afdoening van de motie-Van der Hilst bespreekt de raad twee reïntegratieprogrammas: het Gemeenschapstakenprogramma en Work First voor jongeren.

Bron: Griffie, 24-03-2005

[s?rotterdam.Openbaar_60327.OTAP_RDM Content
ite_250003.Griffie_2050902.Nieuwsbericht_2050906.Commissieberichten_20 29681.Commissieberichten 2_2055547.Commissieberichten v_2060133]