Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

http://www.minlnv.nl

25 maart 2005

Persuitnodiging

Fotoproject Schiermonnikoog fotografeert zichzelf

Dinsdag 29 maart wordt de eerste camera voor het Fotoproject .Schiermonnikoog fotografeert zichzelf .. uitgereikt aan de heer Swart, Burgemeester van Schiermonnikoog. De uitreiking vindt plaats om 11.00ur aan de Nieuwestreek 5 te Schiermonnikoog. Leerlingen van het VMBO op Schiermonnikoog delen deze dag de camera.s uit aan alle bewoners van het eiland. Het is de bedoeling dat de eilandbewoners met deze camera.s alles fotograferen wat zijzelf belangrijk vinden op het eiland. Uit de gemaakte foto.s wordt een selectie gemaakt die in de zomer te zien is in het Bezoekerscentrum op Schiermonnikoog.

Een vertegenwoordiger van uw redactie is uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Deze zomer wordt een drietal fototentoonstellingen georganiseerd. De tentoonstellingen vinden plaats in de maanden juli en augustus wanneer toeristen uit binnen- en buitenland het eiland druk bezoeken. De samenstelling van de tentoonstellingen is in handen van Eddie Marsman (medewerker fotografie NRC Handelsblad, schrijver en organisator) en Jan Abrahamse (redacteur van het Waddenbulletin en voormalig hoofdredacteur van het tijdschrift Noorderbreedte). Naast de tentoonstelling .Schiermonnikoog fotografeert zichzelf. wordt ook een professionele fototentoonstelling ingericht met foto.s van Nederlandse en buitenlandse professionele kunstenaars/fotografen. De resultaten zullen te zien zijn in een speciale tentoonstellingstent in het centrum van het dorp Schiermonnikoog. De derde tentoonstelling is op het hoogste punt van Schiermonnikoog, namelijk in en om de Wassermann, een bunker uit de Tweede Wereldoorlog. Het is de bedoeling dat op de muren van de bunker doorlopend foto.s geprojecteerd worden. Deze foto.s zijn gemaakt voor een boek over het internationale waddengebied. In dit boek beschrijven Nederlandse, Deense en Duitse auteurs en journalisten de cultuurhistorie van het waddengebied.

De fototentoonstellingen worden georganiseerd in het kader van de 10e trilaterale regeringsconferentie, die op 2 en 3 november 2005 plaatsvindt op Schiermonnikoog. Op de conferentie spreken de ministers van natuur van Denemarken, Duitsland en Nederland met elkaar over de bescherming van het internationale Waddengebied. Minister Veerman van ministerie van Landbouw, Natuur en Voedsekwaliteit zit de conferentie voor. Naast de ministers nemen zo.n 120 mensen uit alledrie de landen deel aan de conferentie. Dit zijn vertegenwoordigers van zowel de overheid als van maatschappelijke organisaties.

Informatie over de conferentie is te vinden op de website van het ministerie van LNV (www.minlnv.nl/waddenzeeconferentie), op de site van Interwad (www.interwad.nl) en voor scholieren op www.waddenconferentie.nl.

25 mrt 05 10:18