BNN

PERSBERICHT

Hilversum, 25 maart 2005

BNN'S COOLCAST AAN DE SLAG!

De eerste Coolcast radioreportages zijn dinsdag 29 maart te horen in het radio 1 programma BNN United. De Coolcasters nemen het programma voor tien minuten over en brengen vervolgens hun eigen reportages. In de eerste uitzending bezoekt Jan Willem de SRV sekswagen in Hellevoetsluis en Cielke inspecteert de inhoud van de koelkast van Dolf Jansen in de rubriek 'Coolcast checkt je koelkast'.

De Coolcasters van de radio 'hacken' wekelijks tien minuten van het programma BNN United om hun eigen werk te laten horen. Ze nemen BNN United dus letterlijk over met hun eigen vormgeving, presentatieteksten en reportages. Eigenlijk weet BNN United nooit wanneer de coolcasters opduiken en welke onderwerpen zij gaan brengen...

Coolcast is het opleidingstraject van BNN. Jongeren tussen de 16 en 21 jaar worden klaar gestoomd tot professionele radio- en televisiemakers. De eerste lichting Coolcasters is in januari begonnen met een cursus aan de Media Academie. Vervolgens zijn ze aan de slag gegaan met het zelf bedenken, opnemen en monteren van reportages.

De eerste tv reportages van Coolcast zijn 22 april te zien op Nederland 2. Meer informatie over Coolcast is te vinden op coolcast.bnn.nl.