Ingezonden persbericht


Persbericht

Gemeente Venlo selecteert oracle collaboration suite als platform voor e-mail en agendabeheer

Belangrijke stap op de weg richting geïntegreerde mid-office

De Meern, 29 maart 2005 Gemeente Venlo gaat gebruik maken van Oracle Collaboration Suite (OCS) voor het centrale beheer van e-mail en agenda s. Ongeveer 1000 medewerkers, verspreid over een dertigtal gemeentelijke locaties krijgen de beschikking over het geïntegreerd collaboration-platform. De centrale koppeling van e-mail en agenda s vormt een belangrijke stap in het streven van de gemeente om informatie zowel intern als extern beter te delen.

Gemeente Venlo heeft op basis van een Europese aanbesteding in het kader van een grootschalig kantoorautomatiseringstraject gekozen voor de groupware van Oracle. ICT-dienstverlener en Oracle-partner Wildher is aangesteld voor de implementatie van OCS, die in de loop van de komende maanden gestalte krijgt. De inzet van het geïntegreerde platform moet leiden tot een belangrijke tijdsbesparing en daarmee op termijn resulteren in kostenreductie.

De gemeente zocht een oplossing om op professionele wijze de interne samenwerking van de ambtenaren efficiënter te maken en zodoende beter uitgerust te zijn voor de digitale dienstverlening aan burgers. De mogelijkheden die OCS biedt om e-mail-, kalender- en in een volgende fase ook bestandsbeheer te integreren, maakte het platform tot een uitstekend alternatief voor het verouderde e-mailsysteem dat de gemeente momenteel in gebruik heeft. De goede prijs-kwaliteitverhouding van OCS ten opzichte van andere alternatieven was bovendien een doorslaggevend selectiecriterium.

Oracle was op database-niveau al een belangrijke standaard binnen onze gemeentelijke gegevenshuishouding , aldus Marianne Poodt, afdelingshoofd Informatie- en Communicatietechnologie bij Gemeente Venlo. Om digitale dienstverlening aan onze burgers te faciliteren is het een must om snel, zowel intern als extern, de benodigde middelen voor communicatie en samenwerking in te zetten. Onze medewerkers kijken dan ook reikhalzend uit naar de ingebruikname van OCS e-mail en agenda.

Wildher
Wildher ICT Solutions levert, implementeert en beheert ICT oplossingen bij de overheid en media organisaties. Wildher heeft zich gespecialiseerd in communicatieoplossingen (tussen organisaties en consumenten, overheid en burger, medewerkers onderling, etc.). De unit Service en Technology levert oplossingen voor beheer en monitoring van ICT Infrastructuren. Voor veel organisaties, waaronder steeds meer overheidsorganisaties, verzorgt Wildher vanuit haar centrale Servicedesk het beheer van servers, databases en applicaties. Wildher is sinds 1999 gecertificeerd partner van Oracle.