MEDINOVA
http://www.medinova.com

MediNova verwerft sterke positie in hemi-knie operatie

MediNova heeft sinds de eerste verrichting in juni 2004 uitstekende ervaring opgedaan met de hemi-knie operatie. Phianne Bouwmeester, orthopaed in Kliniek Klein Rosendael, is begonnen met het plaatsen van hemi-knieën via een unieke minimale snede. Inmiddels zijn er verschillende operaties uitgevoerd zonder medische complicaties. De techniek wordt overigens in het buitenland al veel langer toegepast. Per 1 september aanstaande zal MediNova zijn positie op het gebied van deze ingreep nog verder versterken. Op deze datum maakt orthopaed Alex Fiévez de overstap van het Amphia Ziekenhuis in Breda naar de vestiging Zestienhoven in Rotterdam, waar de hemi-knie operatie dan ook in het programma zal worden opgenomen.

Een groot deel van de patiënten met knieklachten heeft slechts slijtage aan één deel van de knie. Dankzij de innovatieve hemi-knie techniek is het voor deze mensen niet nodig een volledige knievervangende operatie te ondergaan. Vervanging van het aangedane deel volstaat dan.
Bij deze operatie hoeft slechts een kleine snede te worden gemaakt om de halve kunstknie met een kunststof meniscus te plaatsen. Patiënten hebben minder pijn dan bij een volledige knievervangende ingreep en mogen de volgende dag alweer lopend naar huis. Bovendien is de weefselbeschadiging geringer en houdt de patiënt dus ook een kleiner litteken over aan de ingreep.

In Zweden en in Amerika wordt deze techniek al jaren toegepast, maar voor Nederland is deze methode nog nieuw. MediNova is een van de koplopers hierin. De eerste patiënt die de ingreep onderging is de 62-jarige heer H. Huijgen, die al jaren kampt met klachten aan beide knieën. Lichamelijk zwaar werk in de bouw en een O-stand van de benen zijn hier debet aan. 'In het ziekenhuis kwam ik op een lange wachtlijst voor behandeling', vertelt hij. 'Maar via bemiddeling van mijn werk en het ziekenfonds kon ik snel bij MediNova terecht. Ik werd in eerste instantie geholpen aan mijn linker knie. De operatie en het herstel verliepen voorspoedig, dus was ik niet bezorgd voor de ingreep aan mijn rechterknie. Ook deze ingreep verliep goed. Ik kan inmiddels weer autorijden en boodschappen doen met mijn vrouw. Dat heb ik de laatste jaren amper kunnen doen. Over MediNova ben ik uitgesproken tevreden. Ik kreeg persoonlijke aandacht. Bovendien kon het andere ziekenhuis deze nieuwe operatietechniek nog niet bieden, zodat ik daar een veel grotere ingreep had moeten ondergaan.'

MediNova is het eerste netwerk van dagklinieken in Nederland. MediNova stelt de cliënt centraal en biedt deze persoonlijke aandacht en een optimale service. Ongeacht of het om verzekerde of onverzekerde zorg gaat, kan iedereen bij MediNova terecht. Zonder wachtlijsten, met de modernste apparatuur, een klantvriendelijke houding, een professionele uitstraling en een hoge mate van efficiency.

MediNova bestaat uit de volgende drie centra:

- Kliniek Klein Rosendael, gespecialiseerd in algemene chirurgie, orthopaedie en plastische chirurgie

- Kliniek OMC Haarlem, gespecialiseerd in oogheelkunde en refractiechirurgie

- Kliniek Zestienhoven, gespecialiseerd in algemene chirurgie, orthopaedie en plastische chirurgie

Voor meer informatie (