Stad Utrecht, 09.45 uur

Utrecht 29-03-2005 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Stenen op tramrails

UTRECHT Op maandag heeft de politie 4 jongens in de leeftijdscategorie van 11 tot 13 jaar uit Utrecht aangehouden op verdenking van leggen van stenen op de tramrails.

Omstreeks 14.45 uur kwam bij de politie de melding binnen dat vier jongens stenen op tramrails aan het leggen waren. Op de Beneluxlaan zagen agenten vier jongens lopen die aan het opgegeven signalement voldeden. Hierop zijn zij aangehouden. De zaak wordt voor afdoening via een alternatieve straf overgedragen aan Bureau Halt.

Jeugd gooit steen van viaduct op politieauto

UTRECHT - De politie heeft zondag 27 maart vier jongeren aangehouden die verdacht worden een steen van de Meernbrug in de omgeving van de Groenewoudsedijk te hebben gegooid op een politieauto.

De politie kreeg een melding dat een groep jeugd mogelijk aan het crossen was in de omgeving van de Meernbrug. Ter plaatse zagen agenten een groep jongeren de trap van de brug oprennen. Op het moment dat zij onder de brug doorreden hoorde zij een harde klap op de surveillanceauto en bleek dat er vanaf de brug een stuk stoeptegel naar beneden was gegooid.

De agenten zette de achtervolging in en konden tot nu toe vier verdachten - 12, 15, 16 en 18 jaar allen afkomstig uit Utrecht - aanhouden.

Achtervolging eindigt in ongeval

DE MEERN In de nacht van maandag op dinsdag heeft er een achtervolging plaatsgevonden die in een eenzijdig ongeval is geëindigd.

Omstreeks 02.30 uur wilden agenten een 18-jarige automobilist en zijn 17- jarige bijrijder controleren op de Jan van Ransdorpstraat, omdat zij verdacht werden van het stelen van het voertuig waarin zij reden. Bij het zien van de politie ging de automobilist er met hoge snelheid vandoor in de richting van de Geuzenstraat. Via de Van Hoornekade, Sweder van Zuylenweg en de Amsterdamsestraatweg reed men met hoge snelheid in de richting van Maarssen. Op de Straatweg in Maarssen raakte de bestuurder de macht over het stuur kwijt en kwam hij in botsing met een lantaarnpaal en een boom. Beide verdachten, 18 en 17 jaar uit Utrecht, zijn met onder andere een hoofdwond overgebracht naar het UMC te Utrecht. De politie heeft de zaak in onderzoek.