MKB-Nederland

29-03-2005
MKB-Nederland kritisch over innovatie-impuls kabinet (Persbericht)

MKB-Nederland is blij dat de coalitiepartijen en het kabinet een crisis hebben bezworen. De voorgestelde nieuwe maatregelen om de praktijkkant van het vmbo-onderwijs te versterken kunnen op bijval rekenen. Ook het stimuleren van innovatie is een goede zaak. Maar de vraag is hoe effectief de huidige voorstellen zijn.

Politieke instabiliteit door een kabinetscrisis is het laatste waar het midden- en kleinbedrijf in deze economisch slechte tijd op zit te wachten. Het is positief dat partijen dit hebben weten te voorkomen. MKB-Nederland is voorts blij dat het praktijkgerichte onderwijs in het vmbo (immers de basis van de opleiding voor meer dan de helft van de werknemers in het mkb) een extra steun in de rug krijgt.

Het midden- en kleinbedrijf kan een positieve impuls krijgen als innovatie wordt gestimuleerd. Het mkb is de motor achter de economie. Maar, dan moet die innovatie wel komen van de praktische toepassing van onderzoek en innovatie. Mooie onderzoeksrapporten zijn er al genoeg in ons land.

persber kab crisis voorkomen.pdf

MKB-Nederland, Brassersplein 1, 2612 CT Delft, Tel: 015 2191212 © MKB-Nederland, 2005 | Disclaimer |