Politie Drenthe

dinsdagmorgen

Assen 29-03-2005

Bonnenregen Amerikaanse Markt
ROLDE - De politie heeft maandagmiddag bij de Amerikaanse markt in Rolde een 32 jarige automobilist uit Nieuwediep van de weg gehaald. De ademtest wees uit dat de man met 1,8 promille alcohol achter het stuur had gezeten. 's Mans rijbewijs is ingevorderd. De politie heeft ruim zestig blaasproeven genomen. Verder kregen bijna 40 automobilisten een bekeuring omdat ze hun auto hadden geparkeerd in strijd met een verbod om stil te staan.

Politie onderzoekt brandstichting Veenoord
VEENOORD - De politie stelt een onderzoek in naar de brand die in de nacht van maandag op dinsdag uitbrak bij een woning aan de Trumanstraat in Veenoord. De politie vermoedt dat er sprake is van brandstichting. Een buurman schrok wakker van lawaai en harde knallen. Hij ontdekte dat in de tuin van zijn buren een partytent en een schuurtje in brand stonden. Verder stond er tegen de gevel van een andere woning een vuilcontainer in brand. De man kon door snel optreden erger voorkomen.

Politie vordert rijbewijzen in
BORGER - Controleurs van verkeershandhaving "Boetegeld = Sneu geld" hebben maandagmiddag twee rijbewijzen ingevorderd van automobilisten die meer dan vijftig kilometer te snel hebben gereden. Een 37 jarige automobilist uit Borger werd op de N374 bij Borger "gelaserd" met 135 kilometer per uur. Op dezelfde weg bracht een 45 jarige automobilist uit Hoogeveen 140 kilometer op de display van de lasergun. Op de N374 geldt een maximum snelheid van 80 kilometer per uur.

Bert Visser (0651 - 611629) verzorgt de persvoorlichting tot dinsdagavond 23.00 uur. Daarna is collega Roel Hallink (0651 - 528156) voor het voorlichtingpiket bereikbaar tot dinsdagmorgen 08.00 uur.