Ingezonden persbericht


persbericht

Campagne Vrijwilligerscentrale Heerlen: meer senioren kiezen vrijwilligerswerk

De leukste job van uw leven kiest u geheel vrijwillig

Als u stopt met werken zult u na een tijdje beseffen dat u over meer vrije tijd beschikt. Direct na het stoppen is er nog van alles te doen. Die lang uitgestelde vakantie, het bezoeken van familie en vrienden of het klussen in en om het huis. En wat als dat allemaal gedaan is? Vrijwilligersorganisaties en verenigingen hebben u nodig. U, die beschikt over de nodige levenservaring, kennis en vrije tijd, bent bij uitstek geschikt om als vrijwilliger weer een bijdrage te leveren aan de maatschappij. Uw specifieke deskundigheid en enthousiasme komt in het vrijwilligerswerk altijd goed van pas. Bovendien kan het ook aantrekkelijk zijn voor u zelf: u komt in de gelegenheid om nieuwe contacten leggen, nieuwe netwerken op te bouwen en de vrije tijd die u ter beschikking heeft op een nuttige en leuke manier in te vullen.

Campagne

In de maanden maart, april en mei voert de Vrijwilligerscentrale Heerlen campagne om meer senioren, 55-plussers, warm te krijgen voor het vrijwilligerswerk. Medewerkers van de Vrijwilligerscentrale komen naar u toe met de mobiele vacaturebank en geven informatie over vrijwilligerswerk en het werk van de Vrijwilligerscentrale. Zij laten zich graag uitnodigen bij instellingen en bedrijven om uw medewerkers enthousiast te maken voor vrijwilligerswerk. Heeft u belangstelling dan kunt u contact opnemen met Els Sluijs of Anne Schutte - tel.045-560 25 25.

Vrijwilligersmarkt op zaterdagmiddag 4 juni in 't Stadhuis

Ter afsluiting van de campagne wordt op zaterdagmiddag 4 juni i.s.m. de gemeente Heerlen een vrijwilligersmarkt georganiseerd. Van 13.00 tot 16.00 uur kunt u in de hal van het Stadhuis passend vrijwilligerswerk vinden. Door organisaties worden vele interessante vrijwilligersvacatures gepresenteerd waarop u direct kunt intekenen. Wethouder Loek Damen gaat de markt officieel openen, de "Rolling Beatles" zijn er om met welbekende liedjes uit de jaren zestig en zeventig de middag op te vrolijken. En er staat gratis koffie en thee met wat lekkers erbij voor u klaar!

---- --