---

---

Mark Huizinga pakt brons bij World Cup in Tallinn

29-3-2005 10:26:00

Judoka Mark Huizinga heeft bij de World Cupwedstrijd in Tallinn (Estland) beslag gelegd op een bronzen plak. In de herkansingsronde van de categorie -90 kg versloeg luchtmachtkapitein Huizinga de Let Borodavko na 4 minuten met ippon (o-soto-gari). De zege op de regerend Europees en Wereldkampioen bij de Junioren betekende zijn 14de achtereenvolgende podiumplaats tijdens een A-toernooi!

Na in de eerste ronde vrijgeloot te zijn, verloor Huizinga in de tweede meteen van Valentyn Gregov (UKR), Europees kampioen 2003 en 2004, met een yuko. In de eerste ronde van de herkansing won hij van Juris Shulins (LAT) met ippon. Daarna versloeg hij eveneens Yauhen Khaldoun (FRA) met een yuko na verlenging. Huizinga: "Het ging heel moeizaam vandaag, pas in de laatste partij liep het weer een beetje naar wens. Maar voorlopig toch weer een plak op een World Cup, de veertiende op rij; dat geeft een goed gevoel. Nu hard verder trainen op weg naar het EK in mei."

Voor floretschermster Indra Angad-Gaur verliep dit weekend minder rooskleurig. Bij de World Cupwedstrijd in St. Petersburg bleef zij zonder medaille. Ze werd 19de. De luchtmachtluitenant verloor in haar eerste partij van de latere bronzen medaillewinnares Anja Müller uit Duitsland. "Het ging gewoon niet lekker vandaag, alhoewel ik me beslist nog goed in vorm voelde. Ik probeer haar zeker terug te pakken op het Militair Wereldkampioenschap in april in Spanje", kondigde Angad-Gaur na afloop aan. De vroegtijdige uitschakeling in St. Petersburg kwam na twee voorgaande, uitstekende toernooiresultaten in Shanghai en Caïro, waar ze beide keren een bronzen plak won.