Kenniscentrum Elektronische Overheid

29 mrt 2005

OSOSS presenteert: Catalogus Testmiddelen

Hoe weet ik of open source software goed is?" "Hoe weet ik of een open standaard goed is geïmplementeerd?" "Zijn er andere organisaties die tests hebben gedaan of hoe kan ik zelf tests uitvoeren?" Programma OSOSS presenteert de Catalogus Testmiddelen die u helpt bij de beantwoording van deze vragen!

Met behulp van deze catalogus kunt u zich snel oriënteren op het gebied van testmiddelen voor OS en OSS. Hierdoor is het niet nodig dat uzelf vele uren achter Internetzoekmachines en andere catalogi doorbrengt om te zoeken.

De catalogus bevat een menu met de volgende 5 overzichten.


1a. Open standaarden testresultaten

1b. Open source software testresultaten

2. Testtools

3. Testmethoden

4. Test Organisaties

Het overzicht met testresultaten helpt u bij het vinden van resultaten, voorbeelden en praktijkervaringen van verschillende organisaties. De tabel omvat vooral verwijzingen naar artikelen. Komt u hier geen resultaten tegen die u een volledig antwoord geven op uw vraag? Dan kunt u ook zelf OS en OSS testen door middel van verschillende testtools en methoden. We hebben er een aantal voor u op een rij gezet.

Heeft u bij het testen ondersteuning nodig van buitenaf? In het overzicht vindt u overheids- en non-profit-testorganisaties die geheel of gedeeltelijk een testproces kunnen ondersteunen.

De Catalogus Testmiddelen is nu on-line. Dus wacht niet langer en probeer het uit!

Gebruikt u zelf OS en OSS en heeft u testresultaten die u graag wilt delen? Aarzel dan niet en dien een voorstel in. Dit geldt natuurlijk ook voor de testtools en methoden. Programma OSOSS is altijd nieuwsgierig naar uw bevindingen.