Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Internationale menwedstrijd Beekbergen belangrijke etappe voor tweespanrijders

29/03/2005

Beekbergen, 29 maart 2005
Van 28 tot en met 31 juli worden de terreinen van Riant Paardensportcentrum in Beekbergen weer vrijgemaakt voor de 21ste editie van de Internationale menwedstrijd Beekbergen Apeldoorn voor twee-en vierspannen, paarden en pony's.
Dit jaar is de wedstrijd in Beekbergen een belangrijke etappe in de selectie voor het Wereldkampioenschap tweespannen, dat van 8 tot en met 11 september wordt verreden in het Oostenrijkse Salzburg. Slechts drie Nederlandse menners worden naar dit WK uitgezonden en hun prestaties in Beekbergen zullen doorslaggevend zijn voor de afvaardiging. Onder de kandidaten bevindt zich oud-wereldkampioene en mede-organisator Mieke van Tergouw, die zich momenteel met haar paarden voorbereidt op het nieuwe wedstrijdseizoen. `Ik ben serieus aan het trainen en ik wil alles op alles zetten om tijdens het WK een goede prestatie neer te zetten. De wedstrijd in Beekbergen past perfect in de voorbereiding. Er komt een groot aantal buitenlandse rijders aan start die ook aan het WK zullen deelnemen. Bovendien hebben we een aantal WK-juryleden uitgenodigd zodat Beekbergen een generale repetitie wordt van het Wereldkampioenschap,' aldus Van Tergouw, die in Beekbergen haar thuiswedstrijd rijdt. Ook regerend Wereldkampioen en erelid van Businessclub Riant Riny Rutjens zal in Beekbergen aan de start verschijnen, evenals een groot aantal Nederlandse en buitenlandse toprijders.
Evenals voorgaande jaren is Beekbergen door de internationale hippische federatie aangewezen als een van de selectiewedstrijden voor de indoor Wereldbeker vierspannen. De internationale vierspanrijders kunnen in Beekbergen punten verzamelen voor deelname aan deze hoog gedoteerde indoor competitie.
Twee weken voor Beekbergen komen de ponyrijders in actie op het Wereldkampioenschap in Engeland. Van 14 tot en met 17 juli zal in Catton Hall beslist worden wie de opvolger wordt van de Duitse vierspanrijder Dirk Gerkens. Gezien de hoge kwaliteiten van de Nederlandse pony vierspanmenners lijkt het aannemelijk dat de winnaars van Engeland in Beekbergen aan de start zullen komen. Op donderdag 28 juli en vrijdag 29 juli rijden de deelnemers op het prachtige hoofdterrein het eerste onderdeel van de samengestelde menwedstrijd, de dressuurproef. Op zaterdag 30 juli barst het spektakel los in de marathon, terwijl zondag 31 juli de spannende afsluitende vaardigheidsproef wordt verreden. Het promodorp en de catering corner biedt de bezoekers naast prachtige paardensport ook andere activiteiten. Het evenement is alle wedstrijddagen gratis toegankelijk.

www.caibeekbergen.nl

Mieke van Tergouw
©Marie de Ronde-Oudemans