Heuvelrug, 10.55 uur

Utrecht 29-03-2005 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Inbraak en overval

VEENENDAAL In de nacht van zondag 27 op maandag 28 maart werd ingebroken bij en een overval gepleegd op een winkel.

Rond 02.20 uur zag een getuige dat enkele mannen wegrenden bij een winkel aan de Zandstraat. Politiemensen stelden een onderzoek in de omgeving in, maar de verdachten werden niet meer aangetroffen. In het pand bleek te zijn ingebroken en er waren enkele autoradios gestolen.

Rond 04.00 uur was een 27-jarige Leersumse werknemer van het bedrijf druk doende de ontstane rommel op te ruimen. Plotseling werd hij neergeslagen en vastgebonden. Vervolgens werd een auto uit het bedrijf gestolen. Het slachtoffer riep om hulp en dit werd door een bovenbuurvrouw gehoord. Zij ging samen met een andere buurman poolshoogte nemen en zij troffen het slachtoffer aan. Hij werd bevrijd, maar raakte vervolgens buiten bewustzijn. De politie en GG & GD werden gewaarschuwd en het slachttoffer werd naar het ziekenhuis gebracht. Die mocht hij na onderzoek verlaten.

Door de politiemeldkamer werd een oproep aan alle politie-eenheden gedaan, naar de gestolen auto uit te kijken. Hetzelfde werd gedaan in de omliggende politieregios, maar tot op heden is de gestolen auto nog niet aangetroffen.

De gestolen auto is een Mini Cooper, kenteken 62-NG-TR. De auto is zwart van kleur en voorzien van stickers van onder andere Pioneer en landkaartafbeeldingen.

Getuigen die in de nacht van zondag op maandag iets opvallends hebben gezien op of in de omgeving van de Zandstraat of die de Mini na die nacht ergens hebben gezien, worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Heuvelrug op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Jongen gewond

DOORN Op maandag 28 maart raakte een bromfietser gewond bij een ongeval met een auto.

Rond 18.30 uur reed een 20-jarige automobilist uit Zwolle over de Leersumsestraatweg, komende uit de richting van Leersum. Ter hoogte van een inrit sloeg hij rechtsaf, maar verleende daarbij geen vrije doorgang aan een hem tegemoetkomende 17-jarige bromfietser uit Leersum, met een aanrijding tot gevolg.

De Leersummer is met rugletsel per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht en is daar ter observatie opgenomen.