Gemeente Utrecht


SCHRIFTELIJKE VRAGEN inzake Europese Gehandicapten Stadspark eerkaart

35 Vragen van de heer drs. R. Vriezen
(ingekomen 29 maart 2005)


Europese Gehandicapten Stadsparkeerkaart?

Onlangs vernamen wij van een inwoner van Vleuten, dat die in aanmerking kwam voor een Europese gehandicapten parkeerkaart in de gemeente Utrecht. Bij de uitreiking van deze kaart kreeg de inwoner een drietal documenten uitgereikt nl. een brochure over het gebruik van de Europese gehandicapten parkeerkaart, een notitie Parkeren voor gehandicapten en een inhoudsopgave alfabetische stratenlijst algemene gehandicapten parkeerplaatsen van de stad Utrecht. Het beleid van de gemeente Utrecht is er terecht op gericht mensen die minder valide/gehandicapt zijn het bezoeken van diverse voorzieningen te vergemakkelijken.


Dat leidt ons tot enkele vragen:

1. Heeft de beschikking betrekking op de stad Utrecht zoals vermeld in bovenvermelde notitie of op de hele gemeente Utrecht inclusief Leidsche Rijn en Vleuten, De Meern en Haarzuilens, daar de betrokkene inwoner is van Vleuten?
2. Zijn er slechts algemene gehandicapten parkeerplaatsen in de stad Utrecht zoals de overhandigde lijst aangeeft of zijn er in de hele gemeente Utrecht dit soort gehandicaptenparkeerplaatsen? Zo nee, waarom is de overhandigde lijst dan ruim 4 jaar na annexatie van het gebied over het Kanaal nog niet aangepast? Zo ja, waarom zijn er niet in de hele gemeente Utrecht van dit soort algemene gehandicapten parkeerplaatsen?
3. Wilt u voortaan bij het hanteren van de termen stad en gemeente zorgvuldig omgaan met het feit dat er een onderscheid bestaat tussen de stad Utrecht waar een deel van de bevolking van de gemeente Utrecht woont en de rest van de gemeente waar in verschillende kernen zoals in Leidsche Rijn, De Meern, Vleuten en Haarzuilens de overige bewoners van de gemeente wonen?

Gaarne uw reactie.


---- --