Gemeente Papendrecht

Bewegwijzering krijgt één stijl

De bewegwijzering naar (niet commerciële) organisaties, verenigingen, kerken, gemeentelijke instellingen e.d. binnen de gemeente Papendrecht krijgt de komende tijd één stijl. In de loop van de jaren zijn borden geplaatst die onderling nogal verschillen. Bordjes die nu aan vervanging toe zijn, krijgen allemaal dezelfde uitstraling. Vorige week werd de bewegwijzering aan de Rembrandtlaan en Burgemeester Keijzerweg vervangen, binnenkort volgt onder meer een bord op de Ketelweg met een verwijzing naar de halte van de Waterbus. Omdat beperkt budget beschikbaar is, worden de overige borden geleidelijk vervangen.

Gratis compost af te halen op gemeentewerf

Op de gemeentewerf aan de Willem Dreeslaan is, zolang de voorraad strekt, van dinsdag 29 maart tot en met vrijdag 1 april gratis compost af te halen. Compost is te gebruiken als grondverbeteraar en om op te hogen. Geïnteresseerden moeten wel zelf een schep en een zak of emmer meebrengen. De openingstijden van de werf zijn van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 12.00 uur en van 13.00 uur tot 16.00 uur. Op zaterdagen is de werf geopend van 13.00 uur tot 15.30 uur. De gemeentewerf is te bereiken via telefoonnummer 078-6418800.

Rock 900 en crea-club in Interval

Jeugdcentrum Interval viert het 900-jarig jubileum van de gemeente Papendrecht mee met een scala aan activiteiten voor jong en oud. Zo staat voor zaterdag 2 april het Rock 900-festival op het programma met optredens van All for Nothing, Next Eleven en Malkovich. De deur gaat om 20.30 uur open, de entree bedraagt 2 euro.

De komende weken staan de volgende activiteiten op het programma bij de crea-club, de woensdagmiddagknutselclub voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. De middagen duren van 14.00 uur tot 16.00 uur, de entree is 0,75 euro (inclusief een glas siroop).

Woensdag 23-3 het ei (van Columbus)

woensdag 30-3 tekenfilm maken

woensdag 6-4 vlieger maken

woensdag 13-4 natuurstoel

woensdag 20-4 vogelnest met vogel

woensdag 27-4 speurtocht (laatste crea-club van dit seizoen, woensdag 7 september is dan weer de

eerste crea-club).

Wie ontwerpt de mooiste poster voor het PowerPark festival?

Jeugdcentrum Interval houdt zaterdag 18 juni weer het PowerPark festival en is nog op zoek naar een mooie poster. Vandaar dat een wedstrijd wordt gehouden wie de mooiste poster kan ontwerpen. De volgende informatie moet in ieder geval worden verwerkt op de poster:


- Vondelpark Papendrecht


- www.PowerPark.nl


- zaterdag 18 juni 2005


- toegang gratis!


- middagprogramma aanvang 13.00 uur met DJ Cliff, Knotkids, Bounce Demo, Clownsduo Flop en Fiasco en diverse veldactiviteiten


- avondprogramma aanvang 19.00 uur met San Andreas, Drowned en FACE TOMORROW


- naam van de ontwerper van de poster.

Zorg ervoor dat je inzending uiterlijk 15 april 2005 binnen is. Je kunt dit per e-mail doen: interval@papendrecht.nl of je kunt je ontwerp opsturen naar Jeugdcentrum Interval, Lange Tiendweg 8a, 3353 CW te Papendrecht. Natuurlijk kun je je ontwerp hier ook afgeven. De mooiste poster wordt beloond met een grote full colour poster met je ontwerp, een VIP-behandeling tijdens het PowerPark festival, een foto in de krant en een jaar lang gratis toegang tot zes activiteiten van jeugdcentrum Interval.