Programma Elektronische Provincies

Leergang e-Provincies Interprovinciaal Overleg

De Kennismarkt Elektronische/Andere Overheid 2005 groot succes! (25 maart 2005)

laatste item

Donderdag 24 maart organiseerde ICTU de Kennismarkt Elektronische/Andere Overheid. 'Bouw mee aan de elektronische overheid!' was het thema van de Kennismarkt en dat was goed te zien; de markt was opgebouwd uit steigers en ladders en de lunch werd geserveerd in kruiwagens. Er was een rume opkomst, ruim 400 bezoekers bezochten de Kennismarkt. De reacties van de bezoekers waren heel positief.

De gepresenteerde projecten, producten en diensten hielpen de bezoekers bij het realiseren van Administratieve Lastenverlichting, het verbeteren van de e-Dienstverlening en de rol van de elektronische overheid bij Fraudebestrijding en Handhaving. Dit waren de drie centrale thema's van de Kennismarkt. Per thema was een informatiestand ingericht met daaromheen de mogelijkheid om demo's te bekijken, aan te schuiven bij een discussietafel, vragen te stellen, informatiemateriaal mee te nemen en inloopsessies te bezoeken. Een verdieping hoger waren workshops, een interviewcafé en een Executive Lounge ingericht waar de 3 thema's concrete invulling kregen.

Tijdens de Kennismarkt 2005 kregen de bezoekers een USB-stick. Hierop konden alle relevante documenten van de Kennismarkt gedownload worden via speciale zuilen. Vanaf gisteren staan deze documenten ook op www.ictu.nl.

's Middags werd de Webwijzer Award 2005 uitgereikt. Burger@overheid kent de Webwijzer Award jaarlijks toe aan organisatie die haar website het best inzet voor haar doelgroep. In totaal waren er 15 overheidsorganisaties genomineerd. Marjet van Zuijlen, voorzitter Forum burger@overheid.nl. reikte prijs uit aan De Informatie Beheer Groep en de gemeente Assen. In het televisieprogramma Tros Radar heeft de Tweede Kamer een paar dagen eerder al de Webflop 2005 gekregen, de 'prijs' voor de overheidsorganisatie die haar website het slechtst inzet.

Ook de Overheid.nl Monitor 2004/2005 werd door Erik Hup níet aan Thom de Graaf, maar aan Dick Thoolen van het ROC Amsterdam overhandigd. Hun website is voor de 2e keer genomineerd als beste uit zijn branche. Uit deze monitor, die in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties is uitgevoerd, blijkt dat de elektronische dienstverlening van de overheid in 2004 met 9% is gestegen tot 49%. Ook de informatievoorziening is sterk gestegen, zo is gemeenteraadsinformatie op ruim 60% van de websites te vinden. Dit is een verdubbeling ten opzichte van 2003.

De dag werd afgesloten met een gezellige borrel.

Meer informatie over de Webwijzer Award 2005:
http://www.burger.overheid.nl/nieuws/?id=691

Meer informatie over de Overheid.nl Monitor 2004/2005: http://www.advies.overheid.nl/nieuws/2005/03/24/3258.Overheid-nl-Monit or-digitale-overheid-steeds-trans