Gemeente Westerveld

29-3-2005
Re-integratieproject succesvol

In het tweede halfjaar van 2004 heeft de cluster Sociale Zaken van de gemeente Westerveld het project "Actieplan re-integratie" uitgevoerd. Het doel van het project was om in een korte tijd, door extra inzet, meer clienten met een bijstandsuitkering werkervaring op te laten doen en te laten uitstromen naar (gesubsidieerd) werk.

Het project is uitgevoerd in samenwerking met Tuincentrum Harrie Boerhof uit Dwingeloo en de re-integratiebedrijven Reestmond Raat Combinatie uit Meppel en de Academygroep uit Zwolle. Door de intensieve samenwerking tussen deze particuliere bedrijven en de gemeente en de intensieve individuele begeleiding van de mensen met een bijstandsuitkering zijn hele goede resultaten geboekt.

Nieuw aan de aanpak is met name dat de gemeente heeft samengewerkt met een lokale werkgever, het bedrijf van de heer Boerhof, om het bestrijden van werkloosheid in de gemeente tegen te gaan. De conclusie is dat dit een goede aanpak is gebleken. De gemeente Westerveld zal in de toekomst deze projectmatig aanpak en de samenwerking met de lokale werkgevers daar waar mogelijk opnieuw toepassen.