Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

Voeding is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

29-03-2005

CNV Voeding sluit principeakkoord cao Koopmans Meel

CNV Voeding heeft een principeakkoord gesloten over de cao van Koopmans Meel. De nieuwe cao heeft een looptijd van 17 maanden, van 1 januari 2005 tot 31 mei 2006. De werknemers krijgen in die periode een loonsverhoging van 1,25 procent.

Henk Hospes, onderhandelaar voor CNV Voeding: Daarbij is de kanttekening gemaakt dat als volgend jaar blijkt dat de loonsverhoging in Nederland bij andere caos gemiddeld hoger ligt, het verschil volgend jaar alsnog wordt uitbetaald.
Verder is er afgesproken dat zieke werknemers in de eerste zes maanden, 100 procent worden doorbetaald. In de tweede zes maanden krijgen zij 90 procent van het salaris. En in het tweede ziektejaar 85 procent. Verder is er afgesproken dat werknemers die minder dan 35 procent arbeidsongeschikt zijn, zoveel mogelijk aan het werk worden gehouden. Sociale partners gaan komend najaar opnieuw om de tafel om afspraken te maken over het behoud van werkgelegenheid voor langdurig arbeidsongeschikten. Hospes: Maar er is nu al afgesproken dat volledig arbeidsongeschikten (na twee jaar ziekte) alsnog met terugwerkende kracht de eerste twee ziektejaren volledig krijgen aangevuld tot 100 procent.

Nadere inlichtingen:

Henk Hospes, onderhandelaar voor CNV Voeding
0512 - 58 34 70
Nancy Abelskamp, persvoorlichter
030 - 6 348 242