Gemeente Vlaardingen


Gratis advies op maat voor vrijwilligersorganisaties 29 maart 2005

Onlangs heeft de gemeente haar uitgangspunten voor het Vlaardings vrijwilligersbeleid 2005 - 2009 vastgesteld. Eén van de activiteiten die daarin staan omschreven, is het ondersteunen van besturen van vrijwilligersorganisaties bij het opzetten van (onderdelen van) hun vrijwilligersbeleid. Om deze ondersteunings- en adviestaak vorm te geven biedt de gemeente hen 'Advies op maat' aan.

Advies op Maat is een adviestraject dat kosteloos wordt aangeboden door de gemeente. In een eerste gesprek bekijkt een adviseur de situatie rondom het vrijwilligersbeleid binnen de organisatie. Daarbij wordt gekeken naar wat er al is geregeld voor vrijwilligers; welke onderdelen van het vrijwilligersbeleid nadere uitwerking behoeven; wat de sterke en zwakke punten zijn en waar extra aandacht aan moet worden besteden. Op basis van dit eerste gesprek stelt de adviseur een vervolgadvies op voor een begeleidingstraject.

Vrijwilligersorganisaties die actief zijn in Vlaardingen kunnen deze begeleiding aanvragen. Als er meer aanvragen zijn dan er adviestrajecten beschikbaar zijn, dan zal de gemeente een selectie maken uit de aanmeldingen waarbij de snelle aanmelders voorrang krijgen.

Organisaties kunnen voor nadere informatie en het aanvraagformulier mailen naar esmee.poldervaart@vlaardingen.nl. In de mail moet dan wel duidelijk de naam en het postadres van de vrijwilligersorganisatie staan. Aanvraagformulieren moeten uiterlijk 29 april in het bezit van de gemeente te zijn.