Politie Amsterdam-Amstelland

Hennepplantage opgerold Slotermeer
29-3-2005. De politie trof maandagavond, na verschillende klachten over stank- en wateroverlast, in een woning in Slotermeer een hennepplantage aan met zo'n 400 planten. Apparatuur en de planten werden in beslag genomen en vernietigd.

---
Overval supermarkt zorgt voor commotie
29-3-2005. Zaterdagavond even voor acht uur rukten diverse politie-eenheden uit naar een supermarkt aan de Jan Pieter Heijestraat wegens een overval. Omdat het onduidelijk was of de overvallers al weg waren werd een gebied rond de supermarkt hermetisch afgesloten. Een arrestatieteam kamde vervolgens de winkel uit.

De overvallers bleken al gevlucht. Onduidelijk is of zij buit hebben gemaakt. Een politieheli heeft nog geruime tijd boven het gebied gesurveilleerd.
Toerist moet diep in buidel tasten

29-3-2005. In de nacht van maandag op dinsdag moest een 48-jarige Oost-Europese automobilist bijna zeshonderd euro betalen omdat hij te diep in het glaasje had gekeken. De man bleek bijna drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed te hebben.

De man ontving een rijverbod en een schikkingsvoorstel. Na betaling van de boete en het verstrijken van de tijdsduur van zijn rijverbod kon de man naar huis.

---


29-3-2005. Vrijdagavond rond halfzes werd een 36-jarige man op Daalwijk gearresteerd die verdacht wordt van meerdere gewapende overvallen en een straatroof. De verdachte is een zogenaamde beroepscrimineel en een bekende van de politie.

Rechercheurs die een aantal overvallen onderzochten, zagen de man op camerabeelden. Zij informeerden hun collega's op de wijkteams en verspreidden een foto van de man. Enkele uren later werd de overvaller herkend door surveillerende dienders. De man werd zaterdag voor de rechter-commissaris geleid en zit nog vast.

---

Straatdealer vraagt om problemen

29-3-2005. In de nacht van maandag op dinsdag raakte een 41-jarige dopedealer op de Geldersekade in de problemen toen hij zijn waar probeerde te verkopen aan agenten in burger. De handelaar werd met een paar handboeien âbeloondâ voor zijn poging verschillende pillen te slijten.