1e persbericht van dinsdag 29 maart 2005

Eindhoven 29-03-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Twee gewonden bij verkeersongeval

Bij een verkeersongeval op de kruising Europalaan Kloosterdreef zijn maandag rond 18.50 uur twee personen gewond geraakt. De aanrijding ontstond toen een 86-jarige Eindhovense automobilist, die over de Europalaan vanuit de richting Veldmaarschalk Montgomerylaan reed, linksaf de Kloosterdreef in reed. Vanuit tegenovergestelde richting kwamen twee personenautos die de linksaf slaande auto niet konden ontwijken. Een 80-jarige Eindhovense vrouw, die bij de 86-jarige man in de auto zat, en een 19-jarige Eindhovenaar, die in een van de andere autos zat, zijn ter observatie in het ziekenhuis opgenomen.

Eindhoven: Kwajongens vernielen één ruit school

Vier jongetjes van 12, 13 en 14 jaar hebben afgelopen vrijdagavond een ruit van een school aan de Bloemfonteinstraat met een steen ingegooid. Toevallig sliepen in de school waar de ruit kapot ging een aantal Bosnische jongens die hier waren voor een voetbaltoernooi. De kwajongens gooiden ook naar een woning aan de Pretoriastraat een steen. De woningruit ging niet stuk maar was wel licht beschadigd. Een bezoeker van de woning kon twee jongens pakken en overgeven aan de politie. Twee andere jongens konden even later aangehouden worden. Uit het verhoor bleek dat het om een kwajongensstreek ging en niet gericht was op de voetballertjes. De vier kwajongens gaan naar Halt.

Eindhoven: Tweetal aangehouden na plaatsen wekkers

De politie heeft maandagmiddag rond 16.00 in het politiebureau aan de Mathildelaan een 24-jarige man en een 25-jarige vrouw uit Eindhoven aangehouden. Ze hadden zich daar op verzoek van de politie gemeld omdat ze werden verdacht van betrokkenheid bij het incident in het Van Abbemuseum van zondagmiddag (zie 2e persbericht van zondag 27 maart 2005). De man en de vrouw hebben toegegeven dat ze zondagmiddag tien wekkertjes in het museum hebben geplaatst en hebben laten afgaan. Het tweetal studeert aan een kunstacademie. Ze zagen de actie -op Eerste Paasdag- als een ludieke actie. Ze noemden zichzelf 2GK, wat staat voor 2 Geheime Kunstenaars. Zij zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld. Politie en justitie bekijken wat er met het duo gaat gebeuren.

Helmond: Man met mes aangehouden

De politie heeft maandagavond rond 18.30 uur op de Thorbeckestraat een 19-jarige Helmonder aangehouden. De man had zijn vader met een mes bedreigd omdat hij geld van hem wilde maar dat niet kreeg. Toen agenten ter plaatse kwamen, stond de man met het mes in zijn handen buiten de woning. Ze hebben hem aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

Helmond: Dronken automobilist aangehouden

Een man van 48 jaar uit Helmond is maandagavond rond 23.45 uur door de politie aangehouden op de Hoofdstraat. Surveillerende agenten zagen hem daar in een auto rijden en controleerden hem. Toen ze een alcohollucht roken, hebben ze de Helmonder laten blazen. Zijn alcoholpromillage was bijna 2,00, waarop zijn rijbewijs werd ingenomen en proces-verbaal werd opgemaakt.

Nuenen: Rookwaar, scheermesjes en fotorolletjes weg bij inbraak

Bij een inbraak in een winkel aan De Smidse zijn dinsdag rond 4.15 uur rookwaren, scheermesjes en fotorolletjes gestolen. Hoeveel is niet bekend. Er is een ruit vernield.

Bladel: Dronken automobilist rijdt tegen verkeerspaal

Op de Bredasebaan is dinsdag om 0.15 uur een 41-jarige automobilist uit Bladel aangehouden. De man reed met zijn auto tegen de paal met een verkeersbord. Daarna belandde zijn auto in de sloot. Hij bleek gedronken te hebben en blies ruim 1,5 promille. Het rijbewijs is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Duizel: Auto gestolen

Vanaf de Tamboerstraat is in de nacht van maandag op dinsdag een grijze Opel Astra met het kenteken 02-GT-XG gestolen.