Gemeente Lingewaard


Huissen en Bemmel verbonden met glasvezelkabel

Foto wethouder Henk Janssen

Beide gemeentekantoren van de gemeente Lingewaard zijn via een glasvezelverbinding met elkaar verbonden. Afgelopen donderdag was op kasteel De Kinkelenburg de officiële ingebruikneming. Wethouder Henk Janssen verrichtte de symbolische handeling.

Glasvezel biedt voor het digitale communicatieverkeer veel voordelen. Niet allen vervallen de maandelijkse abonnementskosten, maar ook de bandbreedte is aanzienlijk groter. Deze glasvezelverbinding kent geen beperkingen voor de toekomstige ontwikkelingen, doordat het mogelijk was zonder meerkosten extra glasvezels te laten leggen die allerlei mogelijkheden voor de toekomst openlaten.

Want wat betreft het digitale verkeer heeft de gemeente Lingewaard hoge ambities. Zo wordt er gewerkt aan verschillende vormen van digitale dienstverlening.

Het ambtelijke apparaat krijgt op termijn de beschikking over een centraal meldingenregistratiesysteem, een nieuwe post en archiefprogrammatuur en digitaal geografisch materiaal.

Het bijzondere in dit nieuwe project is dat er samenwerking is gevonden met het bedrijfsleven. Notaris Mr. Bouma zag het nut van de glasvezelverbinding tussen Huissen en Bemmel direct in. Hij is dan ook met veel belangstelling samen gaan werken met de gemeente Lingewaard.

Geplaatst 29 maart 2005