AutoRai

Nissan wijst de weg: navigatiesystemen op alle modellen leverbaar

(29-3-2005)
Wat Nissan betreft kan het woord 'verdwalen' uit het woordenboek geschrapt worden. Door het uitgebreide leveringsprogramma van navigatiesystemen is de weg kwijtraken met een Nissan er namelijk niet meer bij. Het nieuwste wapenfeit is de Navman ICN510. Dit mobiele navigatiesysteem completeert het navigatiearsenaal dat Nissan levert, met TomTom GO, verschillende VDO Dayton-systemen en natuurlijk Nissans eigen Birdview-navigatiesysteem.

Dat Nissan een navigatiespecialist is staat onomstotelijk vast. De koper kan kiezen uit verschillende systemen, al naar gelang zijn eisenpakket. Nissans nieuwste toevoeging aan het uitgebreide assortiment navigatiesystemen is de Navman ICN510. Hiermee speelt Nissan in op de steeds groter wordende vraag naar mobiele navigatiesystemen die eenvoudig te bedienen zijn, een gunstige prijs hebben en waarvoor geen inbouw nodig is.

Brede keuze
Het Navman ICN510-systeem heeft een 3,5-inch TFT-kleurenscherm, maar is desondanks compact, licht van gewicht en dun. Het scherm past eenvoudig in het borstzakje van een overhemd. Het systeem blinkt uit door zijn eenvoudige touch-screenbediening met de bijgeleverde aanwijspen. De Nissan-dealer levert het navigatiesysteem in twee uitvoeringen. De Navman ICN510 Silver bevat gedetailleerde kaarten van de Benelux en de Europese hoofdwegen. De prijs van dit systeem is â¬599,-. De Navman ICN510 Gold is de uitgebreide versie en heeft als extraâs een afstandbediening en gedetailleerde kaarten van Europa. Dit systeem kost â¬699,-.

Nissan levert tevens het TomTom GO-navigatiesysteem dat eenvoudig met een zuignap aan de voorruit te bevestigen is. Voor â¬699,- krijgt de koper dit alles-in-één-pakket met navigatiesysteem, GPS-antenne, luidspreker en accu.

Birdview
Wie een inbouwsysteem prefereert, kan eveneens bij de Nissan-dealer terecht. De verschillende navigatiesystemen van VDO Dayton levert Nissan al vanaf â¬1199,-. Het absolute summum onder de inbouw-navigatiesystemen is Nissans eigen
Birdview-satellietnavigatiesysteem, dat al verkrijgbaar is op de Nissan Almera.